Sport i rekreacija

Prvenstvo Hrvatske za kadete

VELIKI USPJEH PLIVAČKOG KLUBA ARENA Kadeti se u Pulu vratili sa pet medalja

Prvi dan natjecanja Mia Jadreško i Karlo Krčelić su osvojili 2. mjesto na 400 slobodno u ženskoj i muškoj konkurenciji, a Paola Kovačić 2. mjesto na 200 leđno


 
2 min
Borka Petrović
Trenerica i kadeti

Prvi dan natjecanja Mia Jadreško i Karlo Krčelić su osvojili 2. mjesto na 400 slobodno u ženskoj i muškoj konkurenciji, a Paola Kovačić 2. mjesto na 200 leđno

Prvenstvo Hrvatske za kadete u plivanju, koje je održano na zagrebačkim Sveticama, bio je iznimno uspješno za Plivački klub Arenu. 

Klub su na natjecanju predstavljali Mia Jadreško, Paola Kovačić, Karlo Krčelić i Loren Benčić koji su zabilježili  izniman uspjeh osvojivši ukupno pet medalja.

Prvi dan natjecanja Mia Jadreško i Karlo Krčelić su osvojili 2. mjesto na 400 slobodno u ženskoj i muškoj konkurenciji, a Paola Kovačić 2. mjesto na 200 leđno. 

Mia Jadreško
Drugi dan Prvenstva Hrvatske Mia Jadreško je ponovno doplivala do 2. mjesta na 200 delfin, a Karlo Krčelić je ostvario 3. mjesto na 800 slobodno.

Paoli Kovačić je izmakla medalja na 100 leđno te je osvojila 4. mjesto. Loren Benčić kao ulazno godište kadeta zauzeo je 5. mjesto na 200 prsno i 7. mjesto na 100 prsno. U ukupnom poretku među plivačima Hrvatske, Arenini su kadeti među sedam najboljih u otplivanim disciplinama.

Karlo Krčelić
- Postignutim uspjehom za istaknuti je naše kadetkinje koje su na zimskom i ljetnom Prvenstvu Hrvatske došle 11 puta do medalje.

Mia Jadreško je na 3. mjestu, a Paola Kovačić na 10. mjestu najsvestranijih plivačica među 747 registriranih kadetkinja u Hrvatskoj. Osim toga, Mia Jadreško je na 1. mjestu HPS liste Grand Prix natjecanja po broju bodova, a Paola Kovačić na 10. mjestu u sezoni 2022./2023, navode ponosno iz ovog kluba.

Paola Kovačević
Glavna trenerica PK Arene, Katarina Turčinović, mag. cin. i Ana Lučić, mag. cin. pripremale su ove plivače na bazenu i u teretani kroz šest dana u tjednu cijelu godinu. Obje ističu kako su redoviti dolazak na treninge koji se odvijaju i po dva puta na dan, svakodnevni rad na tehnici i iznimna samomotiviranost ovih plivača dovele do uspjeha koji su zajednički postigle.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.