Sport i rekreacija

PLESAČI IZ 30 ZEMALJA

(VIDEO) SPEKTAKL U PULI Svjetsko prvenstvo u sportsko-modernom plesu

Svi plesači koji se natječu prolaze prvo kvalifikacije pa polufinale i finale. Poslije svake kategorije slijedi dodjela nagrada u vidu pehara za prvo, drugo i treće mjesto, te diplome od prvog do sedmog mjesta


 
2 min
Zoran Angeleski

Svi plesači koji se natječu prolaze prvo kvalifikacije pa polufinale i finale. Poslije svake kategorije slijedi dodjela nagrada u vidu pehara za prvo, drugo i treće mjesto, te diplome od prvog do sedmog mjesta

Idućih pet dana u Puli se održava 22. IDF Svjetsko prvenstvo u sportsko modernom plesu", i to u Domu sportova Mate Parlov.

U velikom plesnom spektaklu sudjelovat će preko 2000 plesača iz 30-ak zemalja svijeta. Natjecanje je počelo svečanim otvaranjem na Trgu kralja Tomislava na Verudi, gdje su se okupili svi sudionici natjecanja, a posebno je brojna ekipa Engleske.

Svi će sudionici, uz pratnju puhačkog orkestra, u svečanoj povorci stići do Doma sportova Mate Parlov gdje će se održati svečani program dobrodošlice.

U svečanom programu predstaviti će se i predsjednici svih federacija članica IDF-a (International dance federation), te suci koji će suditi na natjecanju.

Na kraju programa uručit će se prijenosni pehar domaćinu slijedećeg Svjetskog prvenstva.

Natjecanje započinje danas i traje slijedeća četiri dana, od jutarnjih pa sve do večernjih sati.
Odvijat će se na tri pozornice istodobno: na A, B i C stage-u, u 19 disciplina i 6 kategorija. Na natjecanju će sudit 40-ak sudaca i sutkinja iz različitih zemalja.

Svi plesači koji se natječu prolaze prvo kvalifikacije pa polufinale i finale. Poslije svake kategorije slijedi dodjela nagrada u vidu pehara za prvo, drugo i treće mjesto, te diplome od prvog do sedmog mjesta.

KUD TASA" plesni studio Art Dance je suorganizator plesne manifestacije, zajedno s međunarodnom plesnom federacijom IDF (International Dance federation), Zadovoljstvo nam je što smo do sada dobili priliku udomaćiti toliko vrhunskih plesnih grupa, plesačica i plesača iz cijelog svijeta.

Pula, Hrvatska, će opet imati priliku uživati u petodnevnom plesnom spektaklu koji će uveseljavati naš grad. Mnoštvo plesača, plesačica, trenera, njihovih obitelji, pohodit će naš grad, i ponijeti sa sobom ono najljepše što naš grad Pula i Hrvatska nudi.

Ono što je važno napomenuti je da su mnogi koji su bili 2008, 2014, 2018, 2019. i 2022. godine, bili oduševljeni našim gradom, mnogi su se vratili u slobodnom aranžmanu i zbog toga dobar glas proširili i ostalima iz svoje zemlje, tako da će ovom prilikom boraviti duže u Puli, i ne samo u Puli nego će posjetiti i druge krajeve naše zemlje.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.