Sport i rekreacija

PORAZ KOJI NE BOLI

Jadran Kostrena bolja od Pule u prvom kolu 1.B lige na Gradskim bazenima Pula – Pola

Pulska ekipa vjerojatno i ovo natjecanje kreće kao  najmlađa ekipa lige koja ove godine broji čak 12 klubova, četiri više od prošlogodišnjeg izdanja koji se odigrao u sistemu dva turnira, u Splitu i Zadru


 
2 min
ⒸFOTO: Manuel Angelini

Pulska ekipa vjerojatno i ovo natjecanje kreće kao  najmlađa ekipa lige koja ove godine broji čak 12 klubova, četiri više od prošlogodišnjeg izdanja koji se odigrao u sistemu dva turnira, u Splitu i Zadru

U subotu se na Gradskim bazenima Pula – Pola odigralo prvo kolo 1.B. lige između domaćina VK Pule i Jadrana iz Kostrene koja je završila u korist gostiju rezultatom 8 : 20.

Iako je ishod utakmice već pri dolasku gostujućih vaterpolista na pulski bazen bio više nego očit, jer odnos u iskustvu, snazi i godinama provedenih u vodi bio je sav na strani sastava s Kvarnera, otpor Puležana u trenucima  bio je na zavidnoj razini. U kratkim sekvencama igre, mladi pulski vaterpolisti su izgledali ravnopravni gostujućem sastavu, ali ubrzo sve gore navedeno je ipak prevaglo.

Marko Popović, iskusni igrač Jadrana, koji je svojevremeno igrao i za Pulu, kazao je da ova ekipa Pule kroz pet godina može imati velika očekivanja, naravno u nadi da se ekipa održi na okupu, jer potencijal zaista postoji.

Pulska ekipa vjerojatno i ovo natjecanje kreće kao  najmlađa ekipa lige koja ove godine broji čak 12 klubova, četiri više od prošlogodišnjeg izdanja koji se odigrao u sistemu dva turnira, u Splitu i Zadru.

Mlada pulska ekipa, ujedno i ne kompletna krenula je u svoju prvu povijesnu utakmicu 1.B lige u seniorskoj konkurenciji na konačno dočekanom bazenu u sastavu gdje je 12 igrača od 14 bilo 2004. godište ili mlađe. Značilo bi to da pulski sastav svoji put kroji s juniorima i mlađim juniorima u seniorskoj konkurenciji izrazito kvalitetne lige u maloj državi koja se s pravom može nazvati vaterpolska velesila.

 

VK PULA – VK JADRAN KOSTRENA 8 : 20 ( 1 : 5, 2 : 5, 2 : 6, 3 : 4 )

Najbolji strijelci kod gostiju bili su Igor Cuomo 5, Lorenzo Marsanić 4, dok je u pulskom sastavu najbolji strijelac bio Damjan Kosanović s tri postignuta gola.

Za Pulu odigrali su: Adam Gjevelekaj, Ilijan Krajinović, Loren Čekada, Marko Banović, Kristian Šimić, Luka Vitasović, Damjan Kosanović, Antonio Orešković, Vito Spagnolo, Erik Pecirep, Ivan Mravičić, Nikola Pušić, Damian Sutlić i Damijan Pupovac.

Trener: Bekim Rača.


Nastavite čitati

Pula
 

PULSKA ŠKOLA ŠIJANA DOBIVA DODATNO KRILO Šest novih učionica konačno će omogućiti rad u jednoj smjeni. Ravnateljica Tomljanović: "Ovome se svi radujemo! "

Moram pohvaliti projektante jer su prekrasno sve uklopili u cjelokupni ambijent i prostor. Lijepo smo surađivali; zanimale su ih naše potrebe, a mi smo tražili njihova stručna rješenja. Jer, na kraju je važno da taj prostor bude održiv, rekla nam je ravnateljica, dodavši i da je posebno sretna što oba vanjska igrališta ostaju u funkciji, a novi će ulaz, namijenjen najmlađima, rasteretiti onaj opasni, bočni iz Vodovodne ulice

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.