Sport i rekreacija

ZA GENERACIJU PRVAKA

Zagreb: U promet pušten tramvaj posvećen ekipi Dinama iz 1982. godine

"Čim sam ugledao tramvaj sjećanja su se vratila. Ove fotografije vraćaju u prošlost i bude emocije. Mislim da je naša generacija zaslužila ovako nešto. Ova momčad napravila je fantastičan rezultat što nije bilo jednostavno s obzirom na cjelokupnu situaciju u bivšoj Jugoslaviji," rekao je tadašnji vratar Marijan Vlak


 
2 min
HINA

"Čim sam ugledao tramvaj sjećanja su se vratila. Ove fotografije vraćaju u prošlost i bude emocije. Mislim da je naša generacija zaslužila ovako nešto. Ova momčad napravila je fantastičan rezultat što nije bilo jednostavno s obzirom na cjelokupnu situaciju u bivšoj Jugoslaviji," rekao je tadašnji vratar Marijan Vlak

Hrvatski nogometni prvak Dinamo nastavio je s kampanjom obilježavanja 40 godina od zlatne generacije '82.

U ponedjeljak je u promet pušten posebno dizajniran tramvaj posvećen generaciji koja je osvojila naslov prvaka 1982. godine. Samoj svečanosti prisustvovali su "trener svih trenera" Miroslav Ćiro Blažević te Marko Mlinarić, Stjepan Deverić, Marijan Vlak, Rudolf Belin, Josip Čačković, Džemal Mustedanagić, Zvonko Marić i Gordan Mohor.

Predsjednik Dinama Mirko Barišić zahvalio se prisutnima na dolasku i naglasio važnost generacije '82. Nakon kratkog govora pozvao je okupljene na vožnju Zagrebom.

"Čestitam vam i zahvaljujem što ste imali potrebu da tako potaknete svijest o tome koliko je 1982. godina bila važna za hrvatski nogomet. Kažem hrvatski nogomet jer Dinamo je bio od prvog dana hrvatski klub, a taj smo naslov osvojili u posebnoj atmosferi i stilu koji je dokazao da to nije bilo obično prvenstvo," istaknuo je Ćiro Blažević.

Predstavnici generacije u ugodnoj i veseloj atmosferi prisjetili su se starih vremena koje su zajedno ispisali u plavom dresu.

"Prekrasno izgleda, dirnuti smo, hvala našem Dinamu, ljudima iz kluba i gospodi iz ZET-a na ovoj akciji. Jedan sam od rijetkih koji se do kasna vozio tramvajem, čak i kad sam počeo igrati za prvu momčad. Auto školu sam završio tek u 30. godini," otkrio je Marko Mlinarić.

"Čim sam ugledao tramvaj sjećanja su se vratila. Ove fotografije vraćaju u prošlost i bude emocije. Mislim da je naša generacija zaslužila ovako nešto. Veliko hvala klubu, Upravi i predsjedniku Barišiću što su ovo napravili za nas. Ova momčad napravila je fantastičan rezultat što nije bilo jednostavno s obzirom na cjelokupnu situaciju u bivšoj Jugoslaviji," dodao je tadašnji vratar Marijan Vlak.


Foto: Hina

Nastavite čitati

Vet Memoria, na raspolaganju prvi riječki krematorij za dostojanstven oproštaj od kućnih ljubimaca

Vlasnici kućnih ljubimaca dobro znaju kako je po njihovom ugibanju oproštaj težak i emotivan, a jedan od većih izazova je kako da on bude dostojanstven uz čuvanje sjećanja na vjernog prijatelja i pratitelja * Riječ je o usluzi koja je potpuna novost u široj riječkog regiji, u Istri i na Kvarneru te će pomoći u oproštaju od voljene životinje kroz urnu koju je potom moguće pohraniti na groblju životinja ili čuvati doma

DIP: Otvorena sva biračka mjesta u inozemstvu, pa i ona u Dohi i Dubaiju

Sva su biračka mjesta otvorena, pa i ona u Dohi i Dubaiju u kojima pada obilna kiša i puše snažan vjetar, doznaje se u utorak u Državnom izbornom povjerenstvu. Na tim biračkim mjestima nema puno birača, u Dubaiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, aktivo ih se registriralo 16, a prethodno 42. To su birači s prebivalištem u Hrvatskoj koji su željeli glasovati u inozemstvu, pa su zatražili prethodnu registraciju

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.