Sport i rekreacija

DANAS U ROVINJU

ŽUPANIJSKO PRVENSTVO OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U PLIVANJU Natjecalo se čak 180 učenika iz cijele županije

Kako doznajemo iz Školskog športskog saveza Istarske županije, u Rovinju na olimpijskom bazenu Delfin okupili su se najbolji plivači i plivačice iz devet osnovnih i sedam srednjih škola. Za prve naslove županijskih prvaka natjecalo se ukupno 180 učenica i učenika pojedinačno i ekipno u četiri uzrasne kategorije: djevojčice, dječaci, djevojke i mladići


 
3 min
Borka Petrović
Najuspješnije ekipe - dječaci

Kako doznajemo iz Školskog športskog saveza Istarske županije, u Rovinju na olimpijskom bazenu Delfin okupili su se najbolji plivači i plivačice iz devet osnovnih i sedam srednjih škola. Za prve naslove županijskih prvaka natjecalo se ukupno 180 učenica i učenika pojedinačno i ekipno u četiri uzrasne kategorije: djevojčice, dječaci, djevojke i mladići

Ekipnim i pojedinačnim Županijskim prvenstvom školskih sportskih društava osnovnih i srednjih škola u plivanju, započela su županijska prvenstva školskih sportskih društava u školskoj godini 2023./2024.

Kako doznajemo iz Školskog športskog saveza Istarske županije, u Rovinju na olimpijskom bazenu Delfin okupili su se najbolji plivači i plivačice iz devet osnovnih i sedam srednjih škola.

Za prve naslove županijskih prvaka natjecalo se ukupno 180 učenica i učenika pojedinačno i ekipno u četiri uzrasne kategorije: djevojčice, dječaci, djevojke i mladići.

Najuspješnije ekipe - djevojčice

Ekipno prvenstvo je, pojašnjava Franjo Ivanišević, tajnik Saveza, natjecanje na kojem plivači plivaju za svoju školsku ekipu. Natječu se u individualnim i štafetnim disciplinama te skupljaju bodove za ukupni ekipni poredak. Rezultat koji svaki plivač ostvari pretvara se u bodove koji se pribrajaju ukupnom zbroju bodova ekipe.

Natjecanje se održalo u individualnim disciplinama: 50 m slobodno, 50 m prsno, 50 m leđno, 50 m leptir i štafetnim disciplinama 4x50 m slobodno i 4x50 m mješovito.

Nastupili najbolji istarski plivači i plivačice

- Vidjeli smo odlično plivanje i sve ponajbolje istarske plivačice i plivače koji su se borili za titulu ekipnog prvaka i nastup na ovogodišnjem Državnom prvenstvu osnovnih i srednjih škola, navodi Ivanišević.

U ekipnom prvenstvu osnovnih škola u konkurenciji djevojčica pobjedu su odnijele plivačice Školskog sportskog društva „Galeb“ Osnovne škole „Jurja Dobrile“ Rovinj (Aida Deari, Melani Zaharija, Petra Jančić, Eva Arhanić, Jana Brajnović, Maja Maružin, Tena Pudić), te dječaci Školskog sportskog društva „Kaštanjer“ Osnovne škole „Kaštanjer“ Pula (Daris Džanić, Dominik Ivančić, David Lalović, Boris Pavić, Blaženko Pavić, Karlo Vitasović, Filip Grgić, Darin Šurbanovski).

Najuspješnije ekipe mladića

U konkurenciji srednjih škola najuspješnija kod djevojka bila je ekipa Školskog sportskog društva „Gimnazijalac“ pulske gimnazije (Nika Fabijanić, Lucija Antolović, Lea Fabijanić, Paula Petech Zudicich), a kod mladića ekipa Školskog sportskog društva „Zvane“ Srednja škola „Zvane Črnje“ Rovinj (Dino Crnković, Toni Crnković, Ivan Jančić, Matej Banko).

Pobjednici pojedinačno po disciplinama

Djevojčice:

 • 50 m slobodno – Veronika Tanković ŠSD „Airone“ Osnovna škola Giuseppina Martinuzzi Pula
 • 50 m prsno – Veronika Tanković ŠSD „Airone“ Osnovna škola Giuseppina Martinuzzi Pula
 • 50 m leđno – Paola Kovačić ŠSD „Kaštanjer“ Osnovna škola Kaštanjer Pula
 • 50 m delfin – Mia Jadreško ŠSD „Kaštanjer“ Osnovna škola Kaštanjer Pula

Dječaci:

 • 50 m slobodno – Luka Cergna ŠSD „Airone“ Osnovna škola Giuseppina Martinuzzi Pula
 • 50 m prsno – Erik Karlić ŠSD „Airone“ Osnovna škola Giuseppina Martinuzzi Pula
 • 50 m leđno – Lorenzo Sellovin ŠSD „Airone“ Osnovna škola Giuseppina Martinuzzi Pula
 • 50 m delfin – Toma Popović ŠSD „Vrsar-Funtana“ Osnovna škola Vladimira Nazora Vrsar

Najuspješnije ekipe - djevojke

Djevojke:

 • 50 m slobodno – Ana Bunčić ŠSD „Ekonomist“ Ekonomska škola Pula
 • 50 m prsno – Dora Dukić ŠSD „Ad Astra“ Talijanska srednja škola Rovinj
 • 50 m leđno – Ana Bunčić ŠSD „Ekonomist“ Ekonomska škola Pula
 • 50 m delfin – Dora Dukić ŠSD „Ad Astra“ Talijanska srednja škola Rovinj

Mladići:

 • 50 m slobodno – Manuel Zaharija ŠSD „Atalanta“ Talijanska srednja škola Dante Alighieri Pula
 • 50 m prsno – Narcis Malagić ŠSD „Atalanta“ Talijanska srednja škola Dante Alighieri Pula
 • 50 m leđno – Roko Krelja ŠSD „Gimnazijalac“ Gimnazija Pula
 • 50 m delfin – Noel Smailbašić ŠSD „Gimnazijalac“ Gimnazija Pula

Organizator natjecanja Školski športski savez Istarske županije osigurao je medalje i pehare za prva tri najuspješnija školska sportska društva i pojedince.


FOTO: ŠkolskI športski savez Istarske županije

Nastavite čitati

Istra
 

Turistička sezona? Radost za neke, tuga za podstanare

Vijesti o pulskom festivalu, reportaža o redu na 40 stupnjeva i priča, mit o otoku Cissi (istarskoj Atlantidi), požar u Bala i priča o Europsko-kulturnom-sportskom centru koji romska zajednica gradi u u mjestašcu Želiski pored Barbana obilježile su ovu subotu * Sutra pišemo o problemima podstanarstva u turističkoj Puli i simpatičnoj inicijativi istarskog vrtlara kojoj je cilj ukazati na važnost samoniklog bilja

Istra
 

U Bujama obnovljena kapelica Sv. Andrije

Na području Buja nalazi se ukupno 24 mjesta s kapelicama, što znači da preostaje još 20 kapelica za obnovu ili izgradnju. Cilj je povezati ih u šetnicu radi razvoja religijskog turizma

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

 • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.