republika - dugi
Svijet nekretnina

OTKUP ZEMLJIŠTA U TIJEKU

EKSKLUZIVNO Marijo Jašarević na Campanožu kraj Medulina razvija projekt vrijedan 500 milijuna eura

Na naše pitanje koliko je realno i kada očekivati gradnju tog mega parka, a imajući na umu da se o njemu već godinama priča, a dogodilo se nije ništa, investitor Mario Jašarević kaže da je gradnja jako realna. Štoviše, prvu fazu, onu vodenog parka, očekuje zgotovljenu već za dvije do tri godine


 
2 min
Nera Softić

Na naše pitanje koliko je realno i kada očekivati gradnju tog mega parka, a imajući na umu da se o njemu već godinama priča, a dogodilo se nije ništa, investitor Mario Jašarević kaže da je gradnja jako realna. Štoviše, prvu fazu, onu vodenog parka, očekuje zgotovljenu već za dvije do tri godine

Tematski i vodeni parkovi, šoping zone, kongresne dvorane, kina, hrpa restorana i kafića, disco klubovi, atrakcije poput vlaka smrti, sve su to sastavnice Medulin parka, svojevrsnog „disneylanda“, ukupne vrijednosti čak pola milijarde eura koji bi kroz nekoliko godina trebao niknuti na području Campanoža.

Master plan projekta već je zgotovljen, razrađen do zadnjeg detalja, u tijeku je otkup zemljišta. Idejni začetnik i jedan od investitora je dobro poznati poduzetnik s juga Istre Marijo Jašarević.

- Točno je. Gradit ćemo Medulin park. Ogroman je to i projekt na više od 128.000 metara kvadratnih podijeljen u tri faze, a to je zona šopinga i zabave, tematski park i vodeni park, potvrdio nam je Jašarević, napominjući da je puno posla pred njim, no da je dio posla već napravljen. Na naše pitanje koliko je realno i kada očekivati gradnju tog mega parka, a imajući na umu da se o njemu već godinama priča, a dogodilo se nije ništa, Jašarević kaže da je gradnja jako realna. Štoviše, prvu fazu parka, onu vodenog parka očekuje zgotovljenu već za dvije do tri godine.  

- Ne vidim razloga zašto se ne bi realizirao. Radi se o sjajnom projektu koji su do detalja razradili svjetski stručnjaci. Medulin, Pula, Istra općenito će dobiti vrhunski, atraktivni, cjelogodišnji sadržaj, uvjeren je Jašarević. Istaknuo je da je lokacija izvrsna, koja može privući i do osam milijuna posjetitelja godišnje, a ponudit će  hrpu novih radnih mjesta.

I sve to, rekao je, bez ijednog dodatnog turističkog "kreveta".

Projekt će se uskoro prezentirati čelnim ljudima medulinske općine, a slijedi zatim završetak otkupa zemljišta i ishodovanje građevinske dozvole.


Nastavite čitati

Istra
 

Arhitektonsko-urbanistički sklad istarskih naselja žrtvuje se na oltaru turizma i apartmanizacije

Ližnjan pošto poto želi izgledati kao Medulin, smislenoj arhitekturi i estetskim mjerilima je i ovo mjesto na jugu Istre u dobroj mjeri odavno reklo zbogom * Filip Zoričić htio smanjiti cijene parkiranja u Puli, ali je Pula Parking bio protiv * Objavili smo ekskluzivni videointervju s legendarnim automobilistom Marijom Andrettijem * Sutra objavljujemo "znakovite" odgovore IDS-a na naša predizborna pitanja, ispričat ćemo priču o jednom zidiću, jednoj mački i pucnju te kroz primjer iz Žminja pokazati kako se može dobro poslovati i u središnjoj Istri * Donosimo i razgovor s Rozalijom Javoran, dobitnicom Grba Grada Pule

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.