Svijet

"Putin šalje svoje trupe u drobilicu"

Američki ministar obrane: "Ruske nadzvučne rakete neće izmijeniti tijek sukoba u Ukrajini"

Vladimir Putin je poslao svoje trupe u drobilicu, kazao je šef Pentagona, dodavši da su Ukrajinci vrlo učinkoviti, zahvaljujući naoružanju koje smo im poslali, poput protutenkovskih obrambenih sustava i protuzračnih obrambenih sustava


 
2 min
HINA

Vladimir Putin je poslao svoje trupe u drobilicu, kazao je šef Pentagona, dodavši da su Ukrajinci vrlo učinkoviti, zahvaljujući naoružanju koje smo im poslali, poput protutenkovskih obrambenih sustava i protuzračnih obrambenih sustava

Nadzvučne rakete koje je Rusija koristila za uništavanje vojnih ciljeva u Ukrajini ne mijenjaju tijek sukoba kada je posrijedi otpor ukrajinske vojske, izjavio je danas američki ministar obrane Lloyd Austin.

"Ne mislim da je to oružje koje će izmijeniti tijek borbe", rekao je Austin za američki CBS, ne želeći ni potvrditi ni zanijekati informaciju po kojoj je Moskva upotrijebila tu vrstu projektila.

Rusija je danas, drugi dan zaredom, objavila da je u Ukrajini ponovno upotrijebila hipersonične projektile.

Kada bi se ta informacija dokazala, radilo bi se o prvoj poznatoj upotrebi tog sustava u svijetu, koji je prvi put testiran 2018. u stvarnim borbenim uvjetima.

Koristeći takvu vrstu oružja, Rusija nastoji vratiti zamah u sukobu u kojemu je njezina vojska zaglibila, rekao je Lloyd Austin.

"Svjedočili smo da Rusi u posljednjih nekoliko tjedana namjerno gađaju gradove i civile, a sve zato jer im je ofenziva blokirana", rekao je američki ministar.

Ruske snage nisu učinkovite u napredovanju na terenu, gdje ih uglavnom blokiraju ukrajinski borci koji se hrabro bore i koji su ostali u Ukrajini odlučni u namjeri da obrane svoju zemlju, dodao je.

'Vladimir Putin je poslao svoje trupe u drobilicu', kazao je šef Pentagona, dodavši da su Ukrajinci "vrlo učinkoviti, zahvaljujući naoružanju koje smo im poslali", poput protutenkovskih obrambenih sustava i protuzračnih obrambenih sustava.


Nastavite čitati

Svijet
 

Muškarac na covid bio pozitivan 613 dana!

Ovaj slučaj "naglašava rizik od pojave kod pacijenata s oslabljenim imunitetom novih varijanti SARS-CoV-2 koje izbjegavaju imunosni sustav", poručili su znanstvenici u priopćenju za javnost

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.