Svijet

Ukrajinski otpor

BBC: Napredovanje Rusije gotovo potpuno zaustavljeno

Prema navodima dužnosnika, nema znatnog napretka ruske vojske u Kijevu te su oružane snage zaustavljene kod zračne luke u Hostomelu sjeverozapadno od prijestolnice


 
1 min
HINA
Foto: HINA

Prema navodima dužnosnika, nema znatnog napretka ruske vojske u Kijevu te su oružane snage zaustavljene kod zračne luke u Hostomelu sjeverozapadno od prijestolnice

Rusko napredovanje u Ukrajini gotovo je potpuno zaustavljeno, uglavnom zbog ukrajinskog otpora, prema riječima dužnosnika američkog ministarstva obrane koje u ponedjeljak prenosi BBC.

Prema navodima dužnosnika, nema znatnog napretka ruske vojske u Kijevu te su oružane snage zaustavljene kod zračne luke u Hostomelu sjeverozapadno od prijestolnice.

Dodao je da se konvoj od 50 do 60 vozila kreće prema Izjumu, gradu sjeveroistočno od Harkiva.

No zasad ništa ne upućuje na to da se ruska vojska osnažuje streljivom ili vojnicima, kazao je.

Dužnosnik je također kazao da u vojnoj bazi u ukrajinskom gradu Javorivu blizu granice s Poljskom, u kojemu je tijekom vikenda u ruskom napadu ubijeno najmanje 35 ljudi, nije bilo američkog vojnog osoblja, ugovornih djelatnika niti civilnih radnika američke vlade. 

Paket vojne pomoći u iznosu od 350 milijuna dolara stigao je u Ukrajinu tijekom vikenda, no dodatnih 200 milijuna dolara za obranu još nije poslano, kazao je dužnosnik.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.