Svijet

MOŽEMO ODAHNUTI?

BIJELA KUĆA Nema naznaka da se Rusija priprema za uporabu atomskog oružja

Vladimir Putin, koji je naišao na snažan ukrajinski otpor potpomognut zapadnom vojnom pomoći, spomenuo je uporabu atomskog oružja u televizijskom govoru 21. rujna


 
1 min
HINA
Ilustracija/Pixabay

Vladimir Putin, koji je naišao na snažan ukrajinski otpor potpomognut zapadnom vojnom pomoći, spomenuo je uporabu atomskog oružja u televizijskom govoru 21. rujna

 Sjedinjene Države ne vide nikakve znakove da se Rusija aktivno priprema koristiti nuklearno oružje u Ukrajini, priopćila je Bijela kuća u petak.

"Nemamo razloga prilagođavati naše strateško nuklearno stajalište, kao što nemamo naznaka da se Rusija priprema da u skoroj budućnosti upotrijebi nuklearno oružje", rekla je glasnogovornica Bijele kuće.

Ovo pojašnjenje Karine Jean-Pierre dolazi nakon posebno snažnih izjava koje predsjednik Joe Biden dao u četvrtak i u kojima je ocijenio da se svijet prvi put nakon hladnog rata sučeljava s opasnošću nuklearnog "armagedona", to jest apokalipse.

Na pitanje je li ova veća zabrinutost povezana s novim obavještajnim podacima kojima raspolažu Sjedinjene Države, glasnogovornica je rekla da "nije", kratko odgovarajući na novinarska pitanja u zrakoplovu kojim je predsjednik Joe Biden letio iz Washingtona. 

"Nismo bili sučeljeni s prijetnjom 'armagedona' od Kennedyja i kubanske raketne krize" 1962., rekao je Biden  u prigodi prikupljanja donacija u New Yorku, ocijenivši da se njegov ruski kolega Vladimir Putin "ne šali" kada prijeti atomskim oružjem.

Od 14. do 28. listopada 1962. kriza s raketama koje je Sovjetski Savez postavio na Kubi i koje je SAD otkrio, držala je cijeli svijet u napetosti zbog straha od nuklearnog rata.

Vladimir Putin, koji je naišao na snažan ukrajinski otpor potpomognut zapadnom vojnom pomoći, spomenuo je uporabu atomskog oružja u televizijskom govoru 21. rujna.

Rekao je da je spreman upotrijebiti "sva sredstva" iz svog arsenala i optužio je Zapad da želi "uništiti" Rusiju.


Nastavite čitati

Svijet
 

Povrće, žitarice i grahorice kod muškaraca smanjuju rizik od raka crijeva

"S obzirom na to da je u muškaraca uočen veći rizik od raka debelog crijeva nego u žena, smatramo da bi rezultati našeg istraživanja mogli pridonijeti da se pojasni zašto je konzumiranje većih količina zdrave biljne hrane povezano sa smanjenim rizikom od raka debelog crijeva u muškaraca, ali ne i u žena'', rekl su zanstvenici

Svijet
 

"NATO, ne šaljite Ukrajini sustave Patriot"

Članice NATO-a danas su u Bukureštu obećale Kijevu više oružja i opreme za obnovu * Ministar vanjskih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba je tom prilikom naglasio: "Zadnji put sam rekao tri riječi: oružje, oružje, oružje. Ovaj put imam tri druge riječi: brže, brže i brže" * "Bude li NATO opskrbljivao ukrajinske fanatike sustavima Patriot i osobljem NATO-a, oni će odmah postati legitimna meta naših oružanih snaga", napisao je Medvedev

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.