Svijet

GONJENJE PO SLUŽBENOJ DUŽNOSTI

Božinović: Ministrica Tramišak je policiji prijavila prijetnje

''Ostvarila je kontakt s policijom koja će postupati u ovom slučaju. Ne znam što je razgovarala s policijskim službenicima, ali iz onog što je javno dostupno moguće je da se radi o djelu koje se goni po službenoj dužnosti'', rekao je


 
2 min
HINA
Hina

''Ostvarila je kontakt s policijom koja će postupati u ovom slučaju. Ne znam što je razgovarala s policijskim službenicima, ali iz onog što je javno dostupno moguće je da se radi o djelu koje se goni po službenoj dužnosti'', rekao je

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je u srijedu da je ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a Nataša Tramišak prijavila policiji prijetnje.

''Ostvarila je kontakt s policijom koja će postupati u ovom slučaju. Ne znam što je razgovarala s policijskim službenicima, ali iz onog što je javno dostupno moguće je da se radi o djelu koje se goni po službenoj dužnosti'', rekao je.

Upitan je li razlog zašto ministrica odmah nije prijavila prijetnje nepovjerenje u institucije, Božinović je odgovorio novinarima kako od njega traže da komentira nešto što ne može znati. ''Policija je ta koja će se sada upoznati sa svim onim što bude iskomunicirala s ministricom'', dodao je.

Božinović je upitan - što ako je ministrici prijetio netko iz HDZ-a?

''Nemojte tako. Ukoliko je prijetnja, to je prijetnja. Nema tu nikakvih predznaka političkih, rasnih, vjerskih prijetnji'', kazao je Božinović dodajući kako treba čekati rezultate policijskog postupka. Nema razlike između slučaja da je prijetio netko iz HDZ-a ili ne, kazao je.

Tramišak je u razgovoru za medije potvrdila da su joj upućene prijetnje nakon što je odlučila da neće produljiti ugovor za informatički sustav eFondovi tvrtki Omega Software već ga je dodijelila Financijskoj agenciji.

Na dronu je bila avio-bomba s upaljačem 

Ministrica je precizirala da ni jedna od tih prijetnji nije upućena njoj osobno niti izravno pa ih stoga nije do srijede službeno prijavila nadležnim institucijama.

Božinović je novinarima također potvrdio navode zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva da je balističkim vještačenjem vojnog drona, koji je pao na Zagreb, utvrđeno kako je riječ o avio-bombi s pripadajućim upaljačem.

''Nastavlja se rad po predmetu drona. Zasad je utvrđeno da je bila avio-bomba i da je bio upaljač. Što se tiče ostalih vještačenja, to je nešto što nalaže Državno odvjetništvo (DORH)'', kazao je u srijedu  Božinović.

Na upit o količini eksploziva u dronu, Božinović je rekao da se može pozvati samo na priopćenje DORH-a.

''Po zakonu jedino DORH može istraživati i jedino oni mogu davati informacije'', dodao je.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.