Svijet

PRIJEDLOG MINISTRA

Britanija razmatra korištenje posjeda sankcioniranih oligarha za smještaj izbjeglica

Želim istražiti opciju koja bi nam omogućila da koristimo domove i imovinu sankcioniranih pojedinaca u humanitarne i druge svrhe sve dok su oni sankcionirani", rekao je ministar stanovanja Michael Gove za BBC


 
1 min
HINA
Pixabay

Želim istražiti opciju koja bi nam omogućila da koristimo domove i imovinu sankcioniranih pojedinaca u humanitarne i druge svrhe sve dok su oni sankcionirani", rekao je ministar stanovanja Michael Gove za BBC

Velika Britanija razmatra može li koristiti nekretnine u vlasništvu sankcioniranih pojedinaca u zemlji u humanitarne svrhe, rekao je u nedjelju ministar stanovanja Michael Gove.

"Želim istražiti opciju koja bi nam omogućila da koristimo domove i imovinu sankcioniranih pojedinaca u humanitarne i druge svrhe sve dok su oni sankcionirani", rekao je Gove za BBC odgovarajući na pitanje mogu li se nekretnine sankcioniranih oligarha koristiti za smještaj ukrajinskih izbjeglica.

"Postoji prilično visok zakonski prag koji treba prijeći i ne govorimo o trajnoj zapljeni, nego govorimo: 'sankcionirani ste, podržavate Putina, ovaj dom je ovdje, nemate pravo koristiti ili profitirati od njega', i ako to možemo upotrijebiti kako bismo pomogli drugima, učinimo to", rekao je. 

Ranije je Britanija objavila da će ljudima platiti nešto više od 3000 kuna da otvore svoje domove ukrajinskim izbjeglicama. 

Nova shema nazvana 'Domovi za Ukrajinu' omogućit će ukrajinskim ratnim izbjeglicama koji nemaju obiteljskih veza da dođu u Britaniju, rekla je vlada u nedjelju.

Britanija će mjesečno platiti ljudima 350 britanskih funta ako ponude smještaj - sobu ili nekretninu - na minimalno razdoblje od šest mjeseci.

Premijer Boris Johnson nastoji pokazati da Britanija pomaže u globalnom odgovoru na rusku invaziju - koju Moskva naziva 'specijalnom operacijom' - ali njegova vlada suočava se s kritikama zbog odgađanja u prihvaćanju izbjeglica.


Nastavite čitati

Svijet
 

Raste potražnja za letovima u Dohu, uvode se dodatni čarteri

Za čartere kojima će letjeti na četvrtfinalnu utakmicu i nazad (let, transferi do i od stadiona te pratnja na putu, bez noćenja) navijači, kako kaže Fain, moraju izdvojiti od oko 11 do oko 15 tisuća kuna, a potražnja je nakon pobjede Hrvatske nad Japanom pojačana

Svijet
 

Portugal se poigrao sa Švicarcima: 6-1

Teniskom je rezultatu doprinio Goncalo Ramos koji je tri puta zatresao mrežu * Golove su još postigli Pepe, Guerreiro i Rafael Leao za pobjednike, Akanji za Švicarce * Ronaldo je namjerno izostavljen iz prvog sastava a ušao je tek u 74. minuti * Portugalce u četrvtfinale čeka Maroko, a utakmica se igra u subotu s početkom u 16 sati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.