Svijet

PRIJEDLOG MINISTRA

Britanija razmatra korištenje posjeda sankcioniranih oligarha za smještaj izbjeglica

Želim istražiti opciju koja bi nam omogućila da koristimo domove i imovinu sankcioniranih pojedinaca u humanitarne i druge svrhe sve dok su oni sankcionirani", rekao je ministar stanovanja Michael Gove za BBC


 
1 min
HINA
Pixabay

Želim istražiti opciju koja bi nam omogućila da koristimo domove i imovinu sankcioniranih pojedinaca u humanitarne i druge svrhe sve dok su oni sankcionirani", rekao je ministar stanovanja Michael Gove za BBC

Velika Britanija razmatra može li koristiti nekretnine u vlasništvu sankcioniranih pojedinaca u zemlji u humanitarne svrhe, rekao je u nedjelju ministar stanovanja Michael Gove.

"Želim istražiti opciju koja bi nam omogućila da koristimo domove i imovinu sankcioniranih pojedinaca u humanitarne i druge svrhe sve dok su oni sankcionirani", rekao je Gove za BBC odgovarajući na pitanje mogu li se nekretnine sankcioniranih oligarha koristiti za smještaj ukrajinskih izbjeglica.

"Postoji prilično visok zakonski prag koji treba prijeći i ne govorimo o trajnoj zapljeni, nego govorimo: 'sankcionirani ste, podržavate Putina, ovaj dom je ovdje, nemate pravo koristiti ili profitirati od njega', i ako to možemo upotrijebiti kako bismo pomogli drugima, učinimo to", rekao je. 

Ranije je Britanija objavila da će ljudima platiti nešto više od 3000 kuna da otvore svoje domove ukrajinskim izbjeglicama. 

Nova shema nazvana 'Domovi za Ukrajinu' omogućit će ukrajinskim ratnim izbjeglicama koji nemaju obiteljskih veza da dođu u Britaniju, rekla je vlada u nedjelju.

Britanija će mjesečno platiti ljudima 350 britanskih funta ako ponude smještaj - sobu ili nekretninu - na minimalno razdoblje od šest mjeseci.

Premijer Boris Johnson nastoji pokazati da Britanija pomaže u globalnom odgovoru na rusku invaziju - koju Moskva naziva 'specijalnom operacijom' - ali njegova vlada suočava se s kritikama zbog odgađanja u prihvaćanju izbjeglica.


Nastavite čitati

Svijet
 

Njemačka slavi 33. Dan njemačkog jedinstva

Njemačka slavi ponovno ujedinjenje državnim praznikom kojim se obilježava na dan kada se 1990. godine komunistička Istočna Njemačka pridružila Saveznoj Republici Njemačkoj, odnosno Zapadnoj Njemačkoj, stvarajući jedinstvenu njemačku državu prvi put od 1945. godine

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.