Svijet

Kremlj nije reagirao na izazov

Elon Musk izazvao Putina na borbu, ulog - Ukrajina

Ekscentrični multimilijarder, osnivač tvrtke za istraživanje svemira SpaceX pozvao je putem Twittera ruskog predsjednika da se potuku


 
1 min
HINA
Elon Musk/Foto: Facebook

Ekscentrični multimilijarder, osnivač tvrtke za istraživanje svemira SpaceX pozvao je putem Twittera ruskog predsjednika da se potuku

Najbogatiji čovjek na svijetu Elon Musk izazvao je ruskog predsjednika na dvoboj šakama. Ulog je Ukrajina.

Ekscentrični multimilijarder, osnivač tvrtke za istraživanje svemira SpaceX pozvao je putem Twittera ruskog predsjednika da se potuku.

"Ovime izazivam Vladimira Putina na jednu borbu. Ulog je Ukrajina", napisao je Musk.

"Prihvaćaš li?", pitao je Musk na ruskom, izravno na Putinovom Twitter računu. 

Kad mu je jedan od 77 milijuna pratitelja napisao da možda nije to dobro promislio, Musk je odgovorio da je "apsolutno ozbiljan".

"Kad bi Putin tako lako mogao poniziti zapad, prihvatio bi. Ali neće", dodao je.

Kremlj zasad nije reagirao na izazov. 

Musk inače podržava Ukrajinu i svojim satelitskim internetskim sustavom Starlink. To će pomoći Ukrajincima da dobiju pristup internetu ako zakaže njihova telekomunikacijska mreža ili bude uništena u borbama.

Satelitska internetska usluga uključuje prijenos internetskih podataka u svemir putem radijskih signala. Stanice na zemlji emitiraju signale do satelita u orbiti, koji prenose podatke nazad korisnicima na zemlji. Starlink upravlja s više od 2000 satelita i ima zemaljske stanice širom svijeta koje podržavaju internet.


Nastavite čitati

Svijet
 

Kišovit Oktoberfest završio s manje posjetitelja nego što je bilo očekivano

Zbog pandemije koronavirusa tradicionalno minhensko događanje nije se održalo 2020. i 2021. No, nada da će se posjećenost vratiti na razinu iz 2019. nije se ostvarila. Dužnosnici su rekli da je događaj tijekom dva tjedna posjetilo 5,7 milijuna ljudi, što je više od pola milijuna manje nego 2019., kada je ta brojka iznosila 6,3 milijuna. Loše vrijeme je vjerojatno bilo jedan od čimbenika koji su doprinijeli takvom rezultatu

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.