Svijet

""Vox Populi, Vox Dei"

Elon Musk najavio ponovno otvaranje zatvorenih profila na Twitteru

"Narod je govorio, amnestija počinje idućeg tjedna", napisao je na Twitteru Musk u četvrtak, u Sjedinjenim Državama blagdan Dana zahvalnosti i pridodao poruku na latinskom "Vox Populi, Vox Dei (Glas naroda je glas bogova)


 
1 min
HINA
EPA/JOHN G. MABANGLO

"Narod je govorio, amnestija počinje idućeg tjedna", napisao je na Twitteru Musk u četvrtak, u Sjedinjenim Državama blagdan Dana zahvalnosti i pridodao poruku na latinskom "Vox Populi, Vox Dei (Glas naroda je glas bogova)

Novi vlasnik Twittera Elon Musk najavio je u četvrtak da će već idućeg tjedna ponovno otvoriti zatvorene profile na toj platformi "uz uvjet da nisu prekršili zakon ili na sramotan način slali bezvrijedne elektroničke poruke".

"Narod je govorio, amnestija počinje idućeg tjedna", napisao je na Twitteru Musk u četvrtak, u Sjedinjenim Državama blagdan Dana zahvalnosti i pridodao poruku na latinskom "Vox Populi, Vox Dei (Glas naroda je glas bogova).

U srijedu je Musk na svojoj mreži objavio anketu uz pitanje "Treba li Twitter ponuditi opću amnestiju za zatvorene račune (profile?), pod uvjetom da korisnici ne krše zakon i ne koriste se skandaloznim 'spamovima'? Da/Ne".

Pet sati poslije stigli su odgovori oko dva milijuna korisnika, uvelike glasajući "DA", tj. za ponovno aktiviranje zatvorenih računa.

Anketu o vraćanju na Twitter ukinutih korisničkih računa Musk je pokrenuo koristeći se istom metodom kao u slučaju bivšeg predsjednika Donalda Trumpa.

Musk je u više navrata isticao da je kupio Twitter jer smatra platformu "digitalnim javnim forum" što je bitno za demokraciju u svijetu.


Nastavite čitati

Svijet
 

Američki Senat usvojio prijedlog zakona koji štiti istospolne brakove

"Usvajanjem ovog zakona, Senat šalje poruku koju svaki Amerikanac treba čuti: bez obzira tko ste ili koga volite, i vi zaslužujete dostojanstvo i jednak tretman pred zakonom", rekao je čelnik demokratske većine u Senatu Chuck Schumer * U Sjedinjenim Državama živi oko 568.000 vjenčanih istospolnih parova

Svijet
 

Povrće, žitarice i grahorice kod muškaraca smanjuju rizik od raka crijeva

"S obzirom na to da je u muškaraca uočen veći rizik od raka debelog crijeva nego u žena, smatramo da bi rezultati našeg istraživanja mogli pridonijeti da se pojasni zašto je konzumiranje većih količina zdrave biljne hrane povezano sa smanjenim rizikom od raka debelog crijeva u muškaraca, ali ne i u žena'', rekl su zanstvenici

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.