Svijet

ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Hrvatska protjerala 18 ruskih diplomata

Hrvatska se time pridružila nizu europskih zemalja - Poljskoj, Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, Španjolskoj i drugima * Susjedna Slovenija protjeruje 33 diplomata


 
1 min
HINA
Hina

Hrvatska se time pridružila nizu europskih zemalja - Poljskoj, Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, Španjolskoj i drugima * Susjedna Slovenija protjeruje 33 diplomata

Hrvatska je protjerala 18 ruskih diplomata i šest članova administrativno-tehničkog osoblja, priopćilo je u ponedjeljak ministarstvo vanjskih i europskih poslova. 

Hrvatska je ruskom veleposlaniku u Hrvatskoj u ponedjeljak uručila notu kojom obavješćuje Rusiju o smanjenju broja diplomatskog i administrativno-tehničkog osoblja ruskog veleposlanstva u Zagrebu.

"Zatraženo je da 18 diplomata i šest članova administrativno-tehničkog osoblja (ukupno 24 djelatnika) Veleposlanstva Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj napusti Republiku Hrvatsku", navodi se u priopćenju. 

Hrvatska se time pridružila nizu europskih zemalja - Poljskoj, Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, Španjolskoj i drugima.

Susjedna Slovenija protjeruje 33 diplomata. 

MVEP je danas još jednom "najoštrije" osudio "brutalnu agresiju na Ukrajinu i brojne počinjene zločine".

"Ruskoj strani ponovljen je poziv na hitan prekid vojnih aktivnosti i povlačenje ruskih postrojbi s cijelog teritorija Ukrajine, te hitno osiguravanje evakuacijskih puteva stanovništva i dostave humanitarne pomoći", priopćeno. 

Hrvatska je ujedno zatražila i očekuje da Rusija odgovorne za zločine privede pravdi.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.