Svijet

Kremlj zanijekao raketni napad

Napad na željezničku postaju u Ukrajini: 50 mrtvih, uključujući petero djece

Ruske snage su pogodile željezničku postaju u Kramatorsku, (napale su) običnu željezničku postaju, obične ljude, tamo nije bilo vojnika", rekao je Zelenskij u obraćanju finskom parlamentu


 
2 min
HINA
Hina/AFP

Ruske snage su pogodile željezničku postaju u Kramatorsku, (napale su) običnu željezničku postaju, obične ljude, tamo nije bilo vojnika", rekao je Zelenskij u obraćanju finskom parlamentu

Najmanje 50 ljudi, među kojima petero djece, ubijeno je u petak u raketnom napadu na željezničku postaju u Kramatorsku u istočnoj Ukrajini, odakle su se odvijale evakuacije civila, rekao je regionalni guverner.

"Pedeset mrtvih, od kojih petero djece. Ovo je broj žrtava u ovom trenutku nakon napada ruskih okupacijskih postrojbi na postaju Kramatorska", napisao je Pavlo Kirilenko u Telegramu, precizirajući da je 98 ozlijeđenih hospitalizirano.

Ukrajina je okrivila ruske vojnike za napad u kojem je ispaljena barem jedna raketa Točka-U.

Kirilenko je optužio ruske snage da su u napadu na postaju koristile kazetno streljivo, koje je zabranjeno konvencijom iz 2008.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij izjavio je da na toj željezničkoj postaji na istoku zemlje nije bilo ukrajinskih vojnika.

"Ruske snage su pogodile željezničku postaju u Kramatorsku, (napale su) običnu željezničku postaju, obične ljude, tamo nije bilo vojnika", rekao je Zelenskij u obraćanju finskom parlamentu.

Proturječna su izvješća o tome odakle je ispaljena raketa i je li željeznička postaja bila planirana meta, navodi BBC.

Kremlj je zanijekao da je Rusija upletena u raketni napad na željezničku postaju u Kramatorsku.

Rusko ministarstvo obrane ustvrdilo je da je u napadu korišten projektil kakve koristi samo ukrajinska vojska, sličan onom koji je pogodio središte Donecka 14. ožujka kada je poginulo 17 ljudi, prenijela je agencija RIA. 

Napad su osudile Europska unija i SAD.


Nastavite čitati

Svijet
 

Bijela kuća kaže da je Raisi imao krvave ruke

Iran je od SAD-a tražio pomoć nakon pada Raisijeva helikoptera u planinskim predjelima uz granicu s Azerbajdžanom, no SAD naposljetku nije uspio pomoći zbog logističkih razloga, naveo je State Department

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.