Svijet

Tražit će "znatnu" odštetu

Obitelj ubijene snimateljice tužila Aleca Baldwina

Odvjetnik Brian Panish, koji predstavlja njezina supruga Matthewa i sina Androsa, tvrdi da je "rezanje troškova i nemarno ponašanje" Baldwina i ostalih producenata "Rusta" uzrokovalo tragediju


 
2 min
HINA

Odvjetnik Brian Panish, koji predstavlja njezina supruga Matthewa i sina Androsa, tvrdi da je "rezanje troškova i nemarno ponašanje" Baldwina i ostalih producenata "Rusta" uzrokovalo tragediju

Obitelj snimateljice koju je Alec Baldwin nehotice ubio na snimanju filma "Rust" tužila je američkog glumca te će tražiti "znatnu" odštetu zbog njezine smrti.

Baldwin je na snimanju tog niskobudžetnog vesterna vježbao scenu s revolverom i ispucao pravi metak u snimateljku Halynu Hutchins koja je nedugo potom umrla.

Odvjetnik Brian Panish, koji predstavlja njezina supruga Matthewa i sina Androsa, tvrdi da je "rezanje troškova i nemarno ponašanje" Baldwina i ostalih producenata "Rusta" uzrokovalo tragediju. 

Sudu je podnio popis s "najmanje 15 industrijskih standarda" koje producenti nisu poštivali na setu filma. 

Među njima je korištenje bojevih metaka, manjak kvalificiranih oružara na setu i manjak zaštitne opreme za filmsku ekipu. 

Panish tvrdi i da je Baldwin odbio obuku o potezanju revolvera iz futrole. Tužba je podnijeta na sudu u Novom Meksiku gdje se dogodio incident. 

Na pitanje novinara o tome kakvu će odštetu tražiti obitelj, Panish je odgovorio: "Znatnu". 

"Halyna Hutchins je zaslužila živjeti, a tuženici su imali moć da spriječe njezinu smrt", rekao je. 

U tužbi se tvrdi da su producenti umjesto toga odlučili štedjeti na sigurnosnim mjerama iako su ljudski životi bili u pitanju i ignorirali niz primjedbi na kršenje sigurnosnih standarda. 

Tužba obitelji Hutchins posljednja je u nizu građanskih parnica koje su posljedica kobne pucnjave. Ona je uzdrmala Hollywood i potaknula pozive da se oružje trajno zabrani na setovima. 

U studenome je glavni majstor svjetla Serge Svetnoy tužio Baldwina za nemar, što je odvojeno učinila i supervizorica scenarija Mamie Mitchell i slavnog glumca optužila za "ruski rulet" sa sigurnosnim mjerama na snimanju. 

Glavna oružarka na filmu Hannah Gutierrez-Reed tužila je dobavljača streljiva jer je navodno ostavio bojeve metke među slijepim mecima. 

Kaznena prijava još nije podignuta ni protiv koga, ali službena istraga još nije završena. Vlasti nisu isključile mogućnost da će biti prijava, među kojima i one protiv Baldwina. 

Glumac je u svoju obranu rekao kako mu je rečeno da u rekvizitnom pištolju nema bojevih metaka te da mu je Hutchins sama rekla da uperi revolver prema njoj. Tvrdi i da nije povukao okidač.

"Netko je odgovoran za to što se dogodilo, ali ne mogu reći tko. Znam da ja nisam", rekao je u intervjuu ABC-ju prije dva mjeseca.


FOTO: USA Today

Nastavite čitati

Svijet
 

U ratu u Ukrajini poginulo više od 50.000 ruskih vojnika

Ni Ukrajina ni Rusija od samog početka rata ne objavljuju svoje gubitke. Krajem veljače, Kijev je broj poginulih vojnika sveo na 31.000, dok ruska vojska vrlo rijetko govori o svojim vojnim gubicima, no smatra se da su objavljene brojke svedene na minimum

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.