Svijet

pobjeda antonia coste

Portugal: Socijalisti imaju apsolutnu većinu


 
1 min
HINA

Portugalski premijer Antonio Costa rekao je da je njegova Socijalistička stranka (PS) osigurala potpunu parlamentarnu većinu od 117-118 mjesta na nedjeljnim parlamentarnim izborima.

"Apsolutna većina ne znači apsolutnu moć. To ne znači vladati sam. To je povećana odgovornost i znači vladati sa i za sve Portugalce", rekao je Costa u svom pobjedničkom govoru nakon objave konačnih rezultata.

Njihovi najveći politički protivnici, Socijaldemokratska stranka desnog centra, osvojili su 28 posto glasova ili 71 mjesto u parlamentu.

Veliki rast ostvarila je stranka krajnje desnice Chega (Dosta) koji su osvojili 7 posto glasova.


Nastavite čitati

Svijet
 

Tornado usmrtio više ljudi u Iowi

Gotovo cijela država Iowa bila je pod "posebno opasnom situacijom", prema Nacionalnoj meteorološkoj službi, koja je izdala nekoliko upozorenja na tornado. Međutim, najgore je stradao Greenfield, gradu od oko 2.000 ljudi

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.