Svijet

NEPOŠTIVANJE SIGURNOSNIH SMJERNICA

Producenti filma 'Rust' novčano kažnjeni zbog ubojstva snimateljice na setu

Snimateljica Halyna Hutchins je smrtno stradala, a redatelj Joel Souza ozlijeđen je u listopadu kada je Alec Baldwin ispalio metak iz rekvizita na snimanju filma u Meksiku


 
1 min
HINA
Foto: BBC

Snimateljica Halyna Hutchins je smrtno stradala, a redatelj Joel Souza ozlijeđen je u listopadu kada je Alec Baldwin ispalio metak iz rekvizita na snimanju filma u Meksiku

Producenti filma 'Rust', na čijem je snimanju Alec Baldwin slučajno ubio snimateljicu Halynu Hutchins kažnjeni su i oštro kritizirani zbog nepoštivanja sigurnosnih smjernica.

U objašnjenju Odjela za okoliš Novog Meksika stoji da su producenti filma 'Rust' pokazali “potpunu ravnodušnost prema unaprijed poznatim opasnostima povezanima s upotrebom vatrenog oružja na snimanju", zbog čega je agencija produkciji filma izrekla maksimalnu kaznu u iznosu od 136.793 dolara, piše BBC.

Snimateljica Halyna Hutchins je smrtno stradala, a redatelj Joel Souza ozlijeđen je u listopadu kada je Alec Baldwin ispalio metak iz rekvizita na snimanju filma u Meksiku. 

Pritom je nehotice ubio snimateljicu i ranio redatelja, vjerujući da je pištolj siguran. 

Glumac, koji je i producent filma, ranije je rekao da nije povukao okidač i da nema pojma kako se pravo streljivo našlo na setu.

Tvrtka je objavila da se ne slaže s nalazima te je najavila žalbu. 

"Uočeno je nekoliko propusta, a imamo i više nego dovoljno dokaza koji ukazuju na to da se ne bi dogodilo ni ubojstvo Halyne Hutchins niti bi Joel Sousa zadobio teške ozljede da su provedene standardne prakse filmske industrije", pojasnio je tajnik Odjela za okoliš Novog Meksika.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.