Svijet

Mačka iz visokog društva

Prva mačka SAD-a: Bidenovi udomili Willow

Tiskovna služba Prve dame rekla je da je "prva mačka" ostavila "snažan dojam" na Jill Biden kada je skočila na pozornicu i prekinula govor koji je držala u Pennsylvaniji, u predizbornoj kampanji Joea Bidena 2020


 
2 min
HINA
Ilustracija

Tiskovna služba Prve dame rekla je da je "prva mačka" ostavila "snažan dojam" na Jill Biden kada je skočila na pozornicu i prekinula govor koji je držala u Pennsylvaniji, u predizbornoj kampanji Joea Bidena 2020

Dvogodišnja maca osvojila je srce američke Prve dame Jill Biden kada je prekinula njezin govor na jednom predizbornom skupu, a njezina vlasnica u petak je obznanila da je u Bijelu kuću došla Willow.

"Ovo je Willow", napisala je na Twitteru Jill Biden objavivši nekoliko fotografija četveronožne ljubimice ukrašenih ružičastim srcima. Willow je dobila ime po njezinu rodnom gradu Willow Groveu u Pennsylvaniji.

Na fotografijama se Willow, tigrasta mačka sivo-bijele dlake, s dugim brkovima i krupnim zelenim očima, ispružila na prozorskoj dasci i ponosno šeta hodnicima Bijele kuće.

Tiskovna služba Prve dame rekla je da je "prva mačka" ostavila "snažan dojam" na Jill Biden kada je skočila na pozornicu i prekinula govor koji je držala u Pennsylvaniji, u predizbornoj kampanji Joea Bidena 2020. 

Sveučilišna profesorica i mačka koja je došla s farme, odmah su se sprijateljile, uz blagoslov vlasnika farme, dodala je Bijela kuća.

Maca se "smjestila u Bijeloj kući sa svojim najdražim igračkama i 'oblizekima' u golemom prostoru koji još treba istražiti", rekao je glasnogovornik Jill Biden.

No za sada se ništa ne zna o tome kako je Willow dočekao "prvi pas", mladi njemački ovčar Commander, koji već tjednima skakuće po travnjacima u Pennsylvania Avenue 1600 u Washingtonu.

Nastavljajući dugu predsjedničku tradiciju koju su prekinuli Trumpovi, koji nisu imali kućnog ljubimca, Bidenovi su u Bijeloj kući uvijek imali psa, i to njemačkog ovčara.

Predsjednička obitelj je prije Commandera imala Champa, koji je lani uginuo u poodmakloj dobi i Majora, kojeg su vratili na selo jer se nije mogao priviknuti.


Nastavite čitati

Svijet
 

Izraelska vojska pojačala bombardiranje širom Pojasa Gaze

Tenkovi koji se probijaju u zapadni i sjeverni dio grada, već su zauzeli istok, jug i centar * Brojke Palestinaca i UN-a pokazuju da je možda manje od 100. 000 ljudi ostalo u krajnjem zapadnom dijelu grada, koji je pružao utočište za više od polovice od 2,3 milijuna stanovnika Gaze prije početka izraelskog napada početkom svibnja.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.