Svijet

Video poruka zvijezde Terminatora

Schwarzenegger poručio Rusima: "Vaša Vlada vas laže. I moj otac se borio za nacističku Njemačku potaknut lažima Vlade"

"Znam da vam je vaša vlada rekla da je to rat za denacifikaciju Ukrajine. Denacificirati Ukrajinu? To nije istina", bio je izravan bivši guverner Kalifornije koji je još jednom istaknuo da "prema ruskom narodu gaji samo simpatije i poštovanje" u tom videu s titlovima na ruskom koji traje više od devet minuta


 
2 min
HINA
Arnold Schwarzenegger/ Foto: Facebook

"Znam da vam je vaša vlada rekla da je to rat za denacifikaciju Ukrajine. Denacificirati Ukrajinu? To nije istina", bio je izravan bivši guverner Kalifornije koji je još jednom istaknuo da "prema ruskom narodu gaji samo simpatije i poštovanje" u tom videu s titlovima na ruskom koji traje više od devet minuta

Američko-austrijski glumac i političar Arnold Schwarzenegger obratio se ruskom narodu kako bi mu "rekao istinu o ratu u Ukrajini", u video snimci objavljenoj u četvrtak na društvenim mrežama u kojoj kritizira "propagandu i dezinformacije" Kremlja.

"Znam da vam je vaša vlada rekla da je to rat za denacifikaciju Ukrajine. Denacificirati Ukrajinu? To nije istina", bio je izravan bivši guverner Kalifornije koji je još jednom istaknuo da "prema ruskom narodu gaji samo simpatije i poštovanje" u tom videu s titlovima na ruskom koji traje više od devet minuta.

Obraćajući se ujedno ruskim vojnicima, Schwarzenegger je ispričao priču o svom ocu koji se borio za nacističku Njemačku u Drugom svjetskom ratu "potaknutom lažima njezine vlade". Tako se prisjetio kako je njegov otac nakon povratka iz Lenjingrada bio "fizički i psihički slomljen", ne samo zbog ranjavanja krhotinom granate, nego i zbog osjećaja krivnje koji ga je mučio.

"Ne želim da budete slomljeni kao moj otac", poručio je, "to nije rat za obranu Rusije kakav su vodili vaši očevi i djedovi".

Zvijezda Terminatora uputila je i poruku "onima na vlasti u Kremlju", upitavši ih "zašto žrtvuju te mlade ljude za svoje vlastite ambicije". Video je u četvrtak oko podneva imao više milijuna pregleda.

Vladimiru Putinu je poručio: "Vi ste počeli ovaj rat. Vi vodite ovaj rat. Vi ga možete zaustaviti".

Arnold Schwarzenegger je na kraju uputio poruku potpore ruskim građanima koji su prosvjedovali protiv rata diljem zemlje.

"Svijet je vidio vašu neustrašivost. Znamo da trpite posljedice svoje odvažnosti (...). Vi ste moji novi junaci, vi imate snagu Jurija Petroviča Vlasova", rekao je misleći pritom na sovjetskog prvaka u dizanju utega s kojim se upoznao kao mladić.


Nastavite čitati

Svijet
 

Svijet kasni u postizanju ciljeva koji se odnose na okoliš, zdravlje i glad

UN-ovo godišnje izvješće o održivom razvoju rangira učinak svoje 193 države članice u provedbi 17 opsežnih „ciljeva održivog razvoja“ (SDG), koji uključuju poboljšanje pristupa obrazovanju i zdravstvenoj skrbi, proizvodnju čiste energije i zaštitu biološke raznolikosti. Utvrđeno je da se niti jedan od 17 ciljeva neće ostvariti do 2030., a većina ciljeva pokazuje „ograničen napredak ili nazadovanje“

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.