Svijet

PATNJE ŽIVOTINJA

Ukrajina: Tisuće životinja mogle bi uginuti od gladi, hladnoće i stresa

Natalija Popova, koja vodi sklonište za divlje životinje nedaleko glavne međunarodne zračne luke u Kijevu, kazala je da su životinje pod tolikim stresom zbog buke od ruskog granatiranja da su se mnoge počele ozljeđivati u svojim kavezima


 
1 min
HINA
Foto: Hina

Natalija Popova, koja vodi sklonište za divlje životinje nedaleko glavne međunarodne zračne luke u Kijevu, kazala je da su životinje pod tolikim stresom zbog buke od ruskog granatiranja da su se mnoge počele ozljeđivati u svojim kavezima

Voditelji ukrajinskih ekoparkova, zooloških vrtova i prihvatilišta za životinje izražavaju bojazan da bi, zbog posljedica invazije na Ukrajinu, tisuće životinja mogle uginuti od posljedica gladi, hladnoće i stresa.

Vitalij Ilčenko, voditelj ekoparka koji se nalazi blizu drugog po veličini ukrajinskog grada Harkiva, kazao je da su dio parka zauzele ruske vojne snage i da je troje zaposlenika ubijeno dok su pokušavali životinjama dopremiti hranu. 

Kazao je i da su odlučili pustiti jelene, losove, crvene vukove i neke ptice ne bi li im tako omogućili preživljavanje na slobodi. 

No Ilčenko kaže kako strahuje da bi lavovi i tigrovi iz ekoparka, među kojima je i njegova zvjezdana atrakcija, lav Simba, mogli umrijeti od gladi.

I osoblje zoološkog vrta u središtu Harkiva ulaže maksimalne napore da bi životinje bile site i da bi im bilo toplo u nastambama.

"Naši majmuni trebaju voće i povrće, a naši grabežljivci trebaju meso, a slično je i s ostalim životinjama", rekla je BBC-ju Karina Detiuk, zamjenica ravnatelja zoološkog vrta.

"Činimo nemoguće nastojeći ih sve održati na životu. Naši vukovi zavijaju gore od sirena za zračni napad i to nam para srca."

Natalija Popova, koja vodi sklonište za divlje životinje nedaleko glavne međunarodne zračne luke u Kijevu, kazala je da su životinje pod tolikim stresom zbog buke od ruskog granatiranja da su se mnoge počele ozljeđivati u svojim kavezima. 

"Jedna je lavica ozlijedila šapu i više ne može na nju stati, a mlada se srna zabila u zid i pritom je uginula jer je smrtno ozlijedila vrat", rekla je.


Nastavite čitati

Svijet
 

Joe Biden potpisao uredbu o prijenosu osobnih podataka EU-a u SAD

Washington i Bruxelles su se u ožujku načelno dogovorili o tom pitanju oko kojega su se dugo sporili pošto je ranije prijedloge dogovora odbio Sud pravde EU-a zbog straha od programa američkog prisluškivanja. Predsjednikovo potpisivanje uredbe omogućit će Europskoj komisiji da počne svoj vlastiti proces ratifikacije za koji će joj trebati nekoliko mjeseci

Svijet
 

Tajland u žalosti nakon pokolja u dječjem vrtiću

Na zgradama tajlandske vlade u petak su zastave bile spuštene na pola koplja u znak žalosti zbog ubojstva više od 30 ljudi, među njima 23 djece, nakon što je bivši policajac upao u dječji vrtić i napao ih nožem i pištoljem, što je šokiralo naciju koja traži odgovore

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.