Život

U sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti

(FOTO) Učenici osnovnih škola Veruda i Stoja trčali na Lungomareu od Mornara do Gortanove uvale

Umjesto startnih brojeva djeca su nosila slogane koji su izabrani kao najbolji na natječaju učenika sedmih i osmih razreda osnovnih škola u Istri na temu prevencije ovisnosti


 
1 min
Istra24 ⒸFOTO: Manuel Angelini

Umjesto startnih brojeva djeca su nosila slogane koji su izabrani kao najbolji na natječaju učenika sedmih i osmih razreda osnovnih škola u Istri na temu prevencije ovisnosti

Jutros se na pulskom šetalištu Lungomare održala znakovita i šarena đačka utrka, kojom su školska djeca iz južnih kvartova grada obilježila početak Mjeseca borbe protiv ovisnosti.

Stotinjak učenika osnovnih škola Veruda i Stoja pretrčali su dionicu između Mornara i Gorgtanove uvale, a umjesto startnih brojeva učenici su nosili slogane koji su izabrani kao najbolji na natječaju učenika sedmih i osmih razreda osnovnih škola u Istri na temu prevencije ovisnosti.

Utrka je organizirana u suradnji s Gradom Pula, Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Istarske županije i Gradskim društvom Crvenog križa Pula. Učesnicma su se prigodm riiječma i  savjetiima obratili zamjenik načelnik Policijske uprave istarske Božo Kirin i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Grada Pule Ivana Sokolov. Učenice i učenci su prije same utrke priredili kratki plesni nastup.


Nastavite čitati

Pula
 

Srijeda u znaku žena (a u jutro i djece)

Pored jedne od najznačajnijih imena ovogodišnjeg izdanja, Kapke Kassabove, svoje će knjige predstaviti i talijanska književnica Marta Barone te avangardna pjesnikinja i kultna performerica Katalin Ladik. Pulsku publiku za kraj večeri očekuje performans talijanskog kolektiva Tre allegri ragazzi morti * Nataša Ozmec i Vlasta Prohaska u programu Librić na Sajmu te najmlađoj publici održati radionicu „Kako je divan svijet oko nas“.

Pula
 

MARSOVO POLJE DOBIVA DVA NOGOMETNA IGRALIŠTA ZA GRAĐANE, KUPALIŠTE STOJA STRUJU I KANALIZACIJU Iduće godine na te lokacije iz Proračuna ide više od milijun eura!

Na Marsovom polju izgradit će se sportsko-rekreacijski centar s dva nogometna igrališta, dva pomoćna terena odnosno trening poligona, staze za trčanje i rekreaciju te zelene površine za vježbanje, a sve to za građane i rekreativce * Kupalište Stoja ide u cjelovitu rekonstrukciju svih objekata, uređenje površina i izgradnju prijeko potrebne infrastrukture

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.