Život

kuhanje i snimanje u Ekomuzeju Istrian de Dignan

Gozba – novi fotografski editorijal snimljen u Vodnjanu

Kroz tri dana snimanja prikazane su opuštene, čarobne atmosfere starog istarskog interijera i tradicionalnih priprema jela na ognjištu i  krušnoj peći u suprotnosti s modernim, recentnim načinom života i izražavanja današnjeg vremena


 
2 min
Istra24

Kroz tri dana snimanja prikazane su opuštene, čarobne atmosfere starog istarskog interijera i tradicionalnih priprema jela na ognjištu i  krušnoj peći u suprotnosti s modernim, recentnim načinom života i izražavanja današnjeg vremena

Tijekom vikenda u Ekomuzeju u Vodnjanu snimao se novi fotografski editorijal pod nazivom “Gozba -  kako hrana postaje umjetnost”.  Nastavak je ovo ciklusa fotografskih editorijala u suradnji fotografa Đorđe Stošića, Giordana Cellicha, Turističke zajednice grada Vodnjana i Ekomuzeja Istrian de Dignan.

Jela pripremana na starom ognjištu

Od petka do nedjelje u prostorijama Ekomuzeja snimano je pripremanje tradicionalnih istarskih jela u prožimanju s današnjicom. Nakon probnog snimanja i namještavanja scene, u subotu su poznati chefovi Deniz Zembo i Damjan Bistričić pripremili bogati mesni meni. Na starom ognjištu pripremali su veprića pod čripnjom, obrazine boškarina u teranu, kuhani goveđi jezik, goveđi rep s tjesteninom, pulića u saftu i kobasice u vinu. Sve su začinili vodnjanskim maslinovim uljem Burin i čašom Meneghettijeva vina ili vodnjanskog piva iz Fabrike bire.

Tradiciju promovirala i Elis Lovrić

Osim modela koji su bili obučeni u predivne Angels wedding haljine, u subotu je na snimanju sudjelovala istarska kantautorica Elis Lovrić koja je na ovaj način htjela doprinijeti promociji istarske gastronomije i tradicije.

U nedjelju je na redu bio riblji meni: škampi na žaru, lignje na žaru, sipa na crno s ječmom, orada, brancin i zubatac. Ponovo u kombinaciji s vodnjanskim maslinovim uljem, uz unikatan kruh Dragane Dujić (3,2,1, mijesi) te novu gastronomsku ponudu Vodnjana, specialty coffee, Bora Neru. Ribu je sponzorirao Porta Mar d.o.o., a Azrri meso.

Gastro konzultant je Radovan Marčić, Chaine des Rotisseurs Croatie Consellier. Modeli koji su sudjelovali na editorijalu su Dijana Ferenček, Michelle Salome Kursar, Ania Biritteri, Aleksandra Vuk te jedan par folkloraša Zajednice Talijana Vodnjan u tradicionalnoj vodnjanskoj nošnji i par folkloraša u istarskoj nošnji iz KUD-a Vodnjan.

Kroz tri dana snimanja prikazane su opuštene, čarobne atmosfere starog istarskog interijera i tradicionalnih priprema jela na ognjištu i  krušnoj peći u suprotnosti s modernim, recentnim načinom života i izražavanja današnjeg vremena.


FOTO: TZ Vodnjan

Nastavite čitati

Istra
 

Počinje vrijeme darivanja: sutra ćemo o autohtonim darovima...

Jeste već kupili darove? Ukoliko niste sutra vam donosimo vodič kroz božićnu kupnju koja se vodi načelom: lokalno, autohtono, ručno rađeno. Donosimo i priču o Puležanu koji po Istri lovi posve neobične stvari. I to ne puškom nego aparatom. Za sebe kaže "Nisam ja fotograf, ja sam školovani zidar”

Istra
 

Sljedeća stanica Kamiona Djeda Mraza Istra! Sutra je u Pazinu.

Kamion će biti pozornica zabavnoj i interaktivnoj predstavi “Popis Djeda Mraza” s vilenjacima, patuljcima, dobroćudnim divom te Djedom Mrazom. Predstave su besplatne i namijenjene djeci vrtićke dobi * Pulu će posjetiti u ponedjeljak, 16. prosinca od 18:30 sati na parkiralištu Karolina

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.