Život

ULOŽENO PREKO 60.000 EURA

KAŠTELIR: Uskoro se otvaraju nove vrtićke prostorije za mališane jasličke dobi

Obzirom da se pokazalo kako u postojećim prostorima vrtića nedostaje mjesta, Općina je financirala uređenje interijera koji će uskoro otvoriti  svoja vrata te će u njemu biti mjesta za 12 mališana jasličke dobi


 
2 min
Istra24
foto: Općina Kaštelir-Labinci

Obzirom da se pokazalo kako u postojećim prostorima vrtića nedostaje mjesta, Općina je financirala uređenje interijera koji će uskoro otvoriti  svoja vrata te će u njemu biti mjesta za 12 mališana jasličke dobi

Kaštelir-Labinci postaju sve poželjnije mjesto za život i upravo takvim ga vidi mnogo mladih obitelji, na što smo vrlo ponosni. Iako je generalno demografska slika u državi izrazito loša, u Kašteliru i Labincima dogodio se suprotan trend – pokazala se potreba za dodatnim vrtićkim prostorom za dnevnu skrb o djeci jasličke dobi, što je Općina uspješno realizirala.

"Kako bismo adekvatno i kvalitetno preuredili prostor investirali smo 51 tisuću eura s PDV-om, a opremu smo platili još dodatnih 10 tisuća eura. Prostor je namijenjen onoj najmanjoj djeci iz razloga što se upravo za tu dobnu kategoriju pokazalo najviše potrebe u smislu smještajnih kapaciteta vrtića, a kad primijetimo takvu potrebu odmah reagiramo i stavljamo je među prioritete. Budućnost naših mladih obitelji i djece od ključne nam je važnosti" kaže Đulijano Petrović, načelnik Općine Kaštelir-Labinci koja svo proteklo vrijeme pomaže roditeljima čija djeca nisu uspjela naći mjesto u područnom vrtiću, i to na način da im pronađe mjesto i sufinancira boravak u nekom od vrtića u susjednim mjestima.

Općina Kaštelir-Labinci uvijek osluškuje potrebe svojih stanovnika te kreira projekte u skladu sa stvarnim nužnostima koje podižu kvalitetu života, pa s obzirom da se pokazalo kako u postojećim prostorima vrtića nedostaje mjesta, Općina je financirala uređenje interijera koji će uskoro otvoriti  svoja vrata te će u njemu biti mjesta za 12 mališana jasličke dobi. Otvorenju prethodi procedura koju obavlja matična ustanova, Dječji vrtić Radost Poreč, a radi se o natječaju za zapošljavanje odgojiteljica.

Što se tiče prostora, smješten je u zgradi do Placa te se nalazi iznad već postojeće jasličke grupe DV-a Radost. Poznat je otprije kao Kuća Djeda Mraza, i dio je nekretnine koja je u općinskom vlasništvu. U ovom trenutku na području Općine Kaštelir-Labinci vrtić pohađa 40 djece u dvije vrtićke i jednoj jasličkoj skupini. Nakon što novouređeni prostor, oplemenjen prirodnim materijalima i umirujućim zelenim nijansama, otvori svoja vrata, njegov kapacitet za još 12 mališana jasličke dobi odmah će se popuniti.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.