Život

u petak u rojcu

KINO CIRKUS U PULI - Besplatno pogledajte filmove o cirkusu i kako je on izgledao početkom prošlog stoljeća

Prvi ovogodišnji Kino Cirkus u Puli donosi izbor od četiri kratka filma koja, kroz animirani i igrani žanr, prikazuju svijet cirkusa od dvadesetih do četrdesetih godina 20. stoljeća


 
2 min
Borka Petrović
Ilustracija/Pixabay

Prvi ovogodišnji Kino Cirkus u Puli donosi izbor od četiri kratka filma koja, kroz animirani i igrani žanr, prikazuju svijet cirkusa od dvadesetih do četrdesetih godina 20. stoljeća

U petak, 15. travnja, od 20 sati u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc održat će se prvo izdanje Kino Cirkusa u Puli.

Manifestacija se održava u sklopu proslave Svjetskog dana cirkusa koji se obilježava treću subotu u travnju. Uz gledanje filmova, proslavi će se pridružiti i djevojke iz Svila art ansambla, koje su se upravo vratile s natjecanja u Italiji gdje su osvojile 1. i 2. mjesto.

Prvi ovogodišnji Kino Cirkus u Puli donosi izbor od četiri kratka filma koja, kroz animirani i igrani žanr, prikazuju svijet cirkusa od dvadesetih do četrdesetih godina 20. stoljeća.

- U sklopu proslave Svjetskog dana cirkusa imat ćete priliku vidjeti kako je svijet gledao na cirkus tih godina i kako je cirkus poslužio kao inspiracija i nadahnuće drugim umjetnicima koji su u tom trenutku stvarali svoje filmove saznajte. Dva animirana i dva igrana filma prava su poslastica za sve koji se osjećaju pomalo retro, ali i željeli bi vidjeti što je sve bio cirkus u prvoj polovini prošlog stoljeća, navode organizatori iz udruge Čarobnjakov šešir.

Na repertoaru su tako:

  • Flip's circus (1921.) animirani, Winsor McCay
  • Circus Capers (1930.) animirani, John Foster
  • Allez Oop! (1934.) igrani, Buster Keaton, Charles Lamont
  • Here comes the circus (1942.) igrani, Howard Brethertonž

Ulaz na projekcije je besplatan.

Kino Cirkus prikazuje se u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Puli, Križevcima i Samoboru. Od 2022. godine Kino Cirkus provodi se kao dio programa Nacionalne cirkuske platforme.


Nastavite čitati

Pula
 

(VIDEO) DOVRŠAVA SE ZAHTJEVAN PROJEKT Za pet dana otvara se važno raskrižje kod pošte

"Riječ je o strašno zahtjevnom projektu. Iako su ronioci ulazili prije otkopavanja u kanal Pragrande, pravo se stanje vidi tek kad se napravi rupa. Morali smo sanirati nešto jako staro. Taj je kanal izgradila Austro-Ugarska. Pojavljivale su nam se nepredviđene instalacije (telefonske, električne, oborinske, vodovodne) za koje se nije znalo jesu li u funkciji pa se trebalo ispitivati. Za kišnih dana se nije moglo raditi ni vani, ali ni unutra. Jer, znate, kanal je cijelo vrijeme bio u funkciji", kaže direktor pulskog Vodovoda Edo Krajcar pojašnjavajući desetodnevno prekoračenje radova

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.