Život

u petak u rojcu

KINO CIRKUS U PULI - Besplatno pogledajte filmove o cirkusu i kako je on izgledao početkom prošlog stoljeća

Prvi ovogodišnji Kino Cirkus u Puli donosi izbor od četiri kratka filma koja, kroz animirani i igrani žanr, prikazuju svijet cirkusa od dvadesetih do četrdesetih godina 20. stoljeća


 
1 min
Borka Petrović
Ilustracija/Pixabay

Prvi ovogodišnji Kino Cirkus u Puli donosi izbor od četiri kratka filma koja, kroz animirani i igrani žanr, prikazuju svijet cirkusa od dvadesetih do četrdesetih godina 20. stoljeća

U petak, 15. travnja, od 20 sati u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc održat će se prvo izdanje Kino Cirkusa u Puli.

Manifestacija se održava u sklopu proslave Svjetskog dana cirkusa koji se obilježava treću subotu u travnju. Uz gledanje filmova, proslavi će se pridružiti i djevojke iz Svila art ansambla, koje su se upravo vratile s natjecanja u Italiji gdje su osvojile 1. i 2. mjesto.

Prvi ovogodišnji Kino Cirkus u Puli donosi izbor od četiri kratka filma koja, kroz animirani i igrani žanr, prikazuju svijet cirkusa od dvadesetih do četrdesetih godina 20. stoljeća.

- U sklopu proslave Svjetskog dana cirkusa imat ćete priliku vidjeti kako je svijet gledao na cirkus tih godina i kako je cirkus poslužio kao inspiracija i nadahnuće drugim umjetnicima koji su u tom trenutku stvarali svoje filmove saznajte. Dva animirana i dva igrana filma prava su poslastica za sve koji se osjećaju pomalo retro, ali i željeli bi vidjeti što je sve bio cirkus u prvoj polovini prošlog stoljeća, navode organizatori iz udruge Čarobnjakov šešir.

Na repertoaru su tako:

  • Flip's circus (1921.) animirani, Winsor McCay
  • Circus Capers (1930.) animirani, John Foster
  • Allez Oop! (1934.) igrani, Buster Keaton, Charles Lamont
  • Here comes the circus (1942.) igrani, Howard Brethertonž

Ulaz na projekcije je besplatan.

Kino Cirkus prikazuje se u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Puli, Križevcima i Samoboru. Od 2022. godine Kino Cirkus provodi se kao dio programa Nacionalne cirkuske platforme.


Nastavite čitati

Pula
 

FRKA NA DELFINU Na Skupštini društva Delfin zaštitari i policija. Pojedini članovi tvrde da im je zabranjen pristup kako bi se Anti Restoviću potvrdio treći predsjednički mandat. On odbacuje sve optužbe

Zaštitarsku tvrtku je angažirao predsjednik PŠRD Delfin Pula Ante Restović te pretpostavljamo da će troškove zaštitarske tvrtke namiriti iz članarina koju i mi plaćamo, kažu nezadovoljni članovi. Smatraju da Restović želi biti doživotni predsjednik i da to nije dobro *Stigli su u namjeri da remete i onemoguće rad i iz tog smo razloga pozvali zaštitare. To je namjerna opstrukcija i jedna velika kampanja i napad na mene osobno. Tajniku su prijetili da će mu slomit noge, meni je to bilo tužno gledati, kaže novi stari predsjednik Delfina Ante Restović

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.