Život

16. MEMORIJAL Z. PEČENKOVIĆ

MEĐUNARODNA REGATA NA VALSALINAMA: Tijekom dva dana jedrenja, očekuje se dvjestotinjak jedriličara iz Hrvatske, Češke, Italije i Poljske

Natjecanje se trebalo održati danas, no zbog jakog vjetra, regata je odgođena. Dozvole li vremenske prilike, jedriličari će jedriti sutra ispred šetališta Lungomare i Zlatnih stijena


 
1 min
Istra24
Foto Jedriličarski klub Vega

Natjecanje se trebalo održati danas, no zbog jakog vjetra, regata je odgođena. Dozvole li vremenske prilike, jedriličari će jedriti sutra ispred šetališta Lungomare i Zlatnih stijena

Jedriličarski klub Vega tradicionalno u veljači organizira na pulskim Valsalinama međunarodnu regatu Memorijal Zlatan Pečenković, koja se po brojnosti može pohvaliti kao druga po veličini u Hrvatskoj.

Natjecanje se trebalo održati danas, no zbog jakog vjetra, regata je odgođena. Dozvole li vremenske prilike, jedriličari će jedriti sutra ispred šetališta Lungomare i Zlatnih stijena.

Na memorijalu se očekuje dvjestotinjak jedriličara iz Hrvatske, Češke, Italije i Poljske. Regata Memorijal Z. Pečenković ove će godine ugostiti jedriličare u klasama Optimist, ILCA 4 i ILCA 6.

"Najviše jedriličara očekujemo u klasi Optimist, zbog toga što se već cijeli tjedan u Vegi održavaju pripreme za klasu Optimist koje organizira HJS. Naši sugrađani tako svakodnevno mogu vidjeti stotinjak bijelih jedra ispred uvale Valsaline. Što se tiče klase ILCA, njih očekujemo malo manje jer je isti vikend za njih bitna kriterijska regata u Splitu",  objasnio je Ted Weidlich, glavni i odgovorni za regatno polje.

Foto Jedriličarski klub Vega

Podsjetimo, regata Memorijal Z. Pečenković zadnji se put održala 2019. godine, a zadnje dvije godine bila je otkazana zbog pademije sa COVID-19.

"Jako smo uzbuđeni što nakon tri godine pauze, ponovno održavamo regatu. Nažalost, zadnje dvije godine bili smo primorani regatu otkazati, sve s namjerom kako bi očuvali sigurnost i zdravlje svih gostiju, članova jedriličarskog društva, natjecatelja i trenera. Organizacijski sve teče kao podmazano, nadamo se da će nam vrijeme poslužiti i da ćemo regatu uspješno privesti kraju“, rekao je predsjednik Vege Refko Ganić.

Kako poručuju iz kluba Vega, u idealnim uvjetima trebalo bi biti 6 jedrenja. Podjela nagrada predviđena je za nedjelju u popodnevnim satima, kada se jedriličari vrate na kopno u prostorijama kluba Vega (na Mornaru).

  


Nastavite čitati

Pula
 

"PULA POD JEDRIMA": U subotu 19. izdanje Brioni Kup regate koja promovira jedrenje kao stil života

Okupljanje u Puli počinje u petak, 21.04. s glazbenim programom, u subotu jedriličari jedre kroz pulsku luku i fažanski kanal prema Rovinju i oko Brijuna, proglašenje je organizirano u Fažani, a u nedjelju je planirano razgledavanje NP Brijuni * Vozi se pod sloganom manifestacije „Pula pod jedrima” a cilj je poticati regatnu masovnost, jačati zdravi sportski takmičarski duh u kojem se jedriličari sportaši međusobno takmiče sa sebi sličnima kao i rekreativci krstaša, živjeti kulturu jedrenja i regatavanja za sve generacije od 6 do 80 godina

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.