Život

KOD FONTANE NA TRŽNICI

“O nama s nama”: 5 svibnja javna akcija za bolju budućnost osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u Puli

Cilj akcije je pozvati građane na zajedničko kreiranje budućeg Povjerenstva za osobe s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju Grada Pule, odnosno prijedloga građana za Grad Pulu koji se odnose na Povjerenstvo 


 
2 min
Istra24
foto: Zelena Istra

Cilj akcije je pozvati građane na zajedničko kreiranje budućeg Povjerenstva za osobe s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju Grada Pule, odnosno prijedloga građana za Grad Pulu koji se odnose na Povjerenstvo 

U srijedu, 05. lipnja, od 10:30 do 11:30 sati kod fontane na gradskoj tržnici održat će se javna akcija “O nama s nama”.

Cilj akcije je pozvati građane na zajedničko kreiranje budućeg Povjerenstva za osobe s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju Grada Pule, odnosno prijedloga građana za Grad Pulu koji se odnose na Povjerenstvo.

Na akciji će svojim anđeoskim glasom zapjevati Leonarda Budija, a korisnici Udruge  roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju  Istarske županije počastit će sudionike pjesmom i plesom.

O prijedlozima građana za Grad porazgovarat će se s predstavnicama Grada Pule, Ivanom Sokolov, pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport Grada Pule te Irenom Peruško, voditeljicom Odsjeka za socijalnu skrb i zdravstvo pri navedenom Upravnom odjelu te Sonjom Grozić-Živolić, pomoćnicom pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije.

Akciju će podržati i Rozalija Javoran, nedavno nagrađena Grbom Grada Pule zbog svojeg doprinosa kvaliteti života djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji, Jelena Vuković, čuvena hrvatska paraolimpijka i nositeljica brojnih rekorda iz AK Spektar te Melisa Osmanović, mlada književnica i najtrofejnija hrvatska boćarica s invaliditetom iz Društva distrofičara Istre.

Koncem protekle godine Grad Pula podržao inicijativu civilnog društva za osnivanjem Povjerenstva za osobe s invaliditetom i roditelja djece s teškoćama u razvoju Grada Pule? Povjerenstvo bi, prema prijedlogu udruga, djelovalo kao komunikacijski kanal između građana i Grada Pule te na sustavan način pristupalo rješavanju problema diskriminacije i neravnopravnosti u svim područjima života osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju.

Grad je prihvatio i ideju kreiranja okvira za osnivanje i rad Povjerenstva “odozdo prema gore”. Prema toj ideji upravo se osobe s invaliditetom i roditelji djece s teškoćama u razvoju, udruge koje ih podržavaju, kao i stručnjaci, odnosno svi zainteresirani građani i dionici uključuju u proces izrade prijedloga modela Povjerenstva, teksta javnog natječaja kojim bi se odabrali kandidati za članove budućeg Povjerenstva, Poslovnika o radu i Etičkog kodeksa Povjerenstva. Cilj ovakvog procesa je da građani za svoj Grad, odnosno buduće Povjerenstvo, na što demokratskiji i društveno uključiv način, izrade što kvalitetnije prijedloge.


Nastavite čitati

Pula
 

VINSKI GRAD U PULI Fokus je na atmosferi koja omogućuje istraživanje vina i ugodno druženje

Mi smo mame ponosne na svoje muževe, jer su nam omogućili da se kao prijateljice podružimo, i sami nas poslali da se odmorimo uz dobru kapljicu, kazale su dobro raspoložene mame * Nisam preveliki poznavatelj vina, ali volim dobru čašicu, od proizvođača najviše volim Kozlovića i Benvenutija, a od vrsta vina može proći sve, od malvazije, terana, merlota, muškata..., kaže Filip Gustovarac

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.