Život

pulska rock legenda

Obilježena 35. godišnjica smrti Sergia Blažića – Đosera

Karijeru rock pjevača Sergio Blažić - Đoser započinje u pulskoj rock grupi King Stones, nakon koje je pjevao u Hushu, koparskome Bumerangu, da bi od 1976. godine bio je član prve postave Atomskog skloništa


 
1 min
Borka Petrović

Karijeru rock pjevača Sergio Blažić - Đoser započinje u pulskoj rock grupi King Stones, nakon koje je pjevao u Hushu, koparskome Bumerangu, da bi od 1976. godine bio je član prve postave Atomskog skloništa

Danas su se, na pulskom groblju, okupili Đoserovi prijatelji, obitelj, kolege glazbenici te predstavnici Grada Pule i prisjetili se poznatog pulskog rock pjevača čija će bogata glazbena ostavština zauvijek živjeti.

U ime Grada Pule cvijeće je položio zamjenik gradonačelnika, Bruno Cergnul.

Karijeru rock pjevača Sergio Blažić - Đoser započinje u pulskoj rock grupi King Stones, nakon koje je pjevao u Hushu, koparskome Bumerangu, da bi od 1976. godine bio član prve postave Atomskog skloništa.

U Atomskom skloništu bio je pjevač te je snimio šest albuma i stekao veliku popularnost.

Umro je od posljedica teške bolesti 1987. godine. Na njegovu pokopu bilo je prisutno više od 4.000 ljudi.

Na inicijativu Mjesnog odbora Veruda, Grad Pula je donio odluku da se poljana na Verudi nazove po pjevaču Atomskog skloništa, a 8. travnja 2015. godine službeno je postavljena tabla na kojoj je obilježena Poljana Sergia Blažića Đosera.


Foto: Grad Pula

Nastavite čitati

Pula
 

Pulu posjetilo pedesetak djece iz Ukrajine

Djeca iz Ukrajine u pratnji odgojitelja stigla su iz Lavova, Kijeva, Harkova, Zakarpatje i Luganske oblasti te ostalih područja, a pripremljen im je sadržajan edukativni i zabavni program boravka prilagođen njihovom uzrastu

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.