Život

pulska rock legenda

Obilježena 35. godišnjica smrti Sergia Blažića – Đosera

Karijeru rock pjevača Sergio Blažić - Đoser započinje u pulskoj rock grupi King Stones, nakon koje je pjevao u Hushu, koparskome Bumerangu, da bi od 1976. godine bio je član prve postave Atomskog skloništa


 
1 min
Borka Petrović

Karijeru rock pjevača Sergio Blažić - Đoser započinje u pulskoj rock grupi King Stones, nakon koje je pjevao u Hushu, koparskome Bumerangu, da bi od 1976. godine bio je član prve postave Atomskog skloništa

Danas su se, na pulskom groblju, okupili Đoserovi prijatelji, obitelj, kolege glazbenici te predstavnici Grada Pule i prisjetili se poznatog pulskog rock pjevača čija će bogata glazbena ostavština zauvijek živjeti.

U ime Grada Pule cvijeće je položio zamjenik gradonačelnika, Bruno Cergnul.

Karijeru rock pjevača Sergio Blažić - Đoser započinje u pulskoj rock grupi King Stones, nakon koje je pjevao u Hushu, koparskome Bumerangu, da bi od 1976. godine bio član prve postave Atomskog skloništa.

U Atomskom skloništu bio je pjevač te je snimio šest albuma i stekao veliku popularnost.

Umro je od posljedica teške bolesti 1987. godine. Na njegovu pokopu bilo je prisutno više od 4.000 ljudi.

Na inicijativu Mjesnog odbora Veruda, Grad Pula je donio odluku da se poljana na Verudi nazove po pjevaču Atomskog skloništa, a 8. travnja 2015. godine službeno je postavljena tabla na kojoj je obilježena Poljana Sergia Blažića Đosera.


Foto: Grad Pula

Nastavite čitati

Pula
 

'NIKAD VIŠE UHLJEBLJIVANJA' Gradonačelnik Zoričić o pripajanju triju gradskih firmi Pula Sportu: "Neće biti otkaza, ni smanjenja plaća, no bit će manje troškova, a više efikasnosti"

"Dobili smo punu sliku stanja u svim društvima i možemo ići u spajanje kako bismo imali nov početak i čistu tvrtku koja nikad više neće biti poligon za uhljebljivanje. Ovim postupkom željeli smo se resetirati od svih devijacija na koje se više ne želim vraćati. Promijenili smo standarde i, bio ja na čelu Pule ili netko drugi, Puležanke i Puležani više nikad neće dozvoliti povratak na staro“, rekao je gradonačelnik Zoričić

Pula
 

Zoričić i Miletić projekt GOO-a provode samo formalno

Naš je prijedlog bio usvojen te je tijekom lipnja i rujna održana edukacija za 21 učiteljicu iz pulskih osnovnih škola. Nakon provedene edukacije, započela je realizacija programa za pulske petašice i petaše. Iznos od 250.000 kuna će na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća rebalansom biti smanjen za 65.000 kuna koji nisu potrošeni jer je odabrana edukacija za učitelje s manjim brojem sati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.