republika - dugi
Život

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Od 25. travnja prijave za korištenje obnovljivih izvora energije

Sufinanciranje je moguće dobiti za dizalice topline, sunčane toplinske kolektore, kotlove na drvnu sječku/pelete ili pirolitičke kotlove te integrirane fotonaponske elektrane za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju


 
1 min
HINA
Pixabay

Sufinanciranje je moguće dobiti za dizalice topline, sunčane toplinske kolektore, kotlove na drvnu sječku/pelete ili pirolitičke kotlove te integrirane fotonaponske elektrane za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost izvijestio je da pomiče datum početka zaprimanja prijava na Javni poziv za sufinanciranje projekata korištenja obnovljivih izvora energije (OIE) za pravne osobe, pa će umjesto 12. travnja, prijave zaprimati 25. travnja od 9 sati.

"Razlog tome je iznimno velik broj upita potencijalnih korisnika, dijelom vezanih i uz tumačenje uvjeta sufinanciranja, radi kojih su napravljene manje izmjene teksta poziva koje će u petak, 8. travnja Fond objaviti na svojim stranicama i u Narodnim novinama", navodi u četvrtak u priopćenju Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

U Fondu podsjećaju kako su za taj Javni poziv osigurali 100 milijuna kuna, a na njega se mogu prijaviti jedinice regionalne i lokalne samouprave, tijela državne uprave, ostali proračunski i izvanproračunski korisnici, ustanove, zadruge, trgovačka društva, obrtnici, samostalne djelatnosti, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, privatni iznajmljivači, suvlasnici višestambenih zgrada putem svojih upravitelja, vjerske zajednice, te ostali pravni subjekti, osim udruga.

Pojedini korisnici za svoj projekt mogu osigurati 40, 60 ili 80 posto sufinanciranja, odnosno najviše do 1,4 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Sufinanciranje je moguće dobiti za dizalice topline, sunčane toplinske kolektore, kotlove na drvnu sječku/pelete ili pirolitičke kotlove te integrirane fotonaponske elektrane za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju.


Nastavite čitati

HND: Predsjednik HDZ-a kvalificirao se kao Plenković opasnih namjera

"Podsjećamo kako je Plenkovićeva vlada itekako odgovorna za devastaciju medija i njihovo političko zarobljavanje od ljudi blisko povezanih s HDZ-om. posljednjim ispadima Plenković ponovo stavlja metu na čelo našim kolegicama i kolegama i HND će se protiv toga boriti na svaki način", piše u priopćenju koje potpisuje predsjednik HND-a Hrvoje Zovko".

Sindikat traži ostavku predsjednika Uprave Jadrolinije Davida Sopte

Naglašavaju da se kupuju stari i nesigurni brodovi, u koje se onda ništa ili malo ulaže, a to pokazuje primjer broda "Oliver" koji četiri mjeseca boravi u remontnom brodogradilištu, bez obzira što linija koju bi trebao održavati vapi za novim brodom, kao i druge linije koje Jadrolinija održava

NA IZBORNI DAN NEMA NASTAVE Sutra učenici u poslijepodnevnoj smjeni najduže do 18.30 sati

"S obzirom da se i na ovim izborima velik broj biračkih mjesta nalazi u osnovnim i srednjim školama, koja se u pravilu uređuju na dan koji prethodi izbornom danu, molimo vas da u školama u kojim će se nalaziti biračka mjesta, organizaciju odgojno-obrazovnog rada na dan 16. travnja organizirate na način da poslijepodnevna smjena traje najduže do 18.30 sati", stoji u dopisu Ministarstva znanosti i obrazovanja

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.