Život

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Od 25. travnja prijave za korištenje obnovljivih izvora energije

Sufinanciranje je moguće dobiti za dizalice topline, sunčane toplinske kolektore, kotlove na drvnu sječku/pelete ili pirolitičke kotlove te integrirane fotonaponske elektrane za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju


 
1 min
HINA
Pixabay

Sufinanciranje je moguće dobiti za dizalice topline, sunčane toplinske kolektore, kotlove na drvnu sječku/pelete ili pirolitičke kotlove te integrirane fotonaponske elektrane za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost izvijestio je da pomiče datum početka zaprimanja prijava na Javni poziv za sufinanciranje projekata korištenja obnovljivih izvora energije (OIE) za pravne osobe, pa će umjesto 12. travnja, prijave zaprimati 25. travnja od 9 sati.

"Razlog tome je iznimno velik broj upita potencijalnih korisnika, dijelom vezanih i uz tumačenje uvjeta sufinanciranja, radi kojih su napravljene manje izmjene teksta poziva koje će u petak, 8. travnja Fond objaviti na svojim stranicama i u Narodnim novinama", navodi u četvrtak u priopćenju Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

U Fondu podsjećaju kako su za taj Javni poziv osigurali 100 milijuna kuna, a na njega se mogu prijaviti jedinice regionalne i lokalne samouprave, tijela državne uprave, ostali proračunski i izvanproračunski korisnici, ustanove, zadruge, trgovačka društva, obrtnici, samostalne djelatnosti, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, privatni iznajmljivači, suvlasnici višestambenih zgrada putem svojih upravitelja, vjerske zajednice, te ostali pravni subjekti, osim udruga.

Pojedini korisnici za svoj projekt mogu osigurati 40, 60 ili 80 posto sufinanciranja, odnosno najviše do 1,4 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Sufinanciranje je moguće dobiti za dizalice topline, sunčane toplinske kolektore, kotlove na drvnu sječku/pelete ili pirolitičke kotlove te integrirane fotonaponske elektrane za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju.


Nastavite čitati

Izgorjela dva, nagorjelo sedam automobila u Splitu

"Tamo je došlo do izbijanja požara u kojem su izgorjela dva osoba vozila. Prema prvim informacijama oštećeno je još sedam vozila. Mjesto događaja je osigurano  i obavit će  se očevid", kratko je rekla Sanja Nazlić iz splitske policije

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.