Život

u škropetima kraj karojbe

Održani 20. susreti prijateljstva Poludnevnih boravaka

Socijalna usluga Poludnevnog boravka u Pazinu je organizirana od ožujka 2015. godine, s ciljem prevencije institucionalizacije i poboljšanja kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji


 
1 min
Borka Petrović

Socijalna usluga Poludnevnog boravka u Pazinu je organizirana od ožujka 2015. godine, s ciljem prevencije institucionalizacije i poboljšanja kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji

U Škropetima kraj Karojbe održani su 20. susreti prijateljstva Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Istre i Centra za inkluziju Pula.

Po prvi puta su na susretu sudjelovali i gosti, korisnici Poludnevnih boravaka iz Daruvara i Rijeke. Ovi susreti održavaju se u sklopu programa Poludnevnog boravka Pazin koji Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Istre provodi u partnerstvu sa Gradom Pazinom i Centrom za socijalnu skrb Pazin.

Cilj ove manifestacije je međusobno druženje članova Poludnevnih boravaka, njihovo sportsko nadmetanje te poticanje zdravih stilova života. Bio je to susret korisnika i voditelja Poludnevnih boravaka iz cijele Istre i šire, njihovih roditelja i prijatelja koji su današnji dan proveli u zajedničkom druženju i sportskom natjecanju.

Socijalna usluga Poludnevnog boravka u Pazinu je organizirana od ožujka 2015. godine, s ciljem prevencije institucionalizacije i poboljšanja kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji.

Program se provodi svakodnevno u trajanju od 6 sati, a uključuje aktivnosti koje se temelji na usvajanju i očuvanju znanja i vještina potrebnih za svakodnevni život u zajednici (kuhanje, održavanje osobne higijene, higijene prostora, raspolaganje novcem, redoviti oblici tjelesnog vježbanja u cilju unapređenja zdravlja i drugo).

Za korisnike se organiziraju aktivnosti radno- kreativnog, likovno-oblikovanog, te glazbeno-dramskog karaktera koje razvijaju stvaralački potencijal korisnika, potiču smisao za lijepo, razvoj fine i grube motorike, koordinaciju pokreta, koncentraciju, pamćenje, stvaranje pozitivnih osjećaja i pozitivne slike o sebi.

Projekt Poludnevnog boravka financiraju Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Istarska županija, Općine iz čijih područja dolaze korisnici boravka te Grad Pazin s godišnjim iznosom od 96 tisućakuna. Trenutno je u boravak  uključeno 17 osoba od kojih iz Grada Pazina dolazi 10 osoba.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.