Život

poklanjaju publici predstavu „Silky Italy“

Poreč: Večeras plesačice na svili skupine ARIA zaključuju drugu godinu treninga nastupom na plaži Picalu

U programu su atraktivne i bajkovite koreografije inspirirane talijanskom glazbom, uključujući temu iz  Disneyevog filma “Luca”, koja će pratiti nastup najmlađih djevojčica


 
3 min
Istra24
foto: Skupina Aria

U programu su atraktivne i bajkovite koreografije inspirirane talijanskom glazbom, uključujući temu iz  Disneyevog filma “Luca”, koja će pratiti nastup najmlađih djevojčica

Skupina ARIA uspješno završava svoju drugu godinu organiziranih treninga plesa na svili u Poreču. Tim povodom plesačice, na čelu s certificiranom trenericom Veronikom Vlašić, poklanjaju publici predstavu „Silky Italy“, koja će se održati danas (17. lipnja) na plaži Pical, ispod restorana „La Pentola“, s početkom u 17 sati. U programu su atraktivne i bajkovite koreografije inspirirane talijanskom glazbom, uključujući temu iz  Disneyevog filma “Luca”, koja će pratiti nastup najmlađih djevojčica.

Tijekom proljeća skupina se pripremala za prvi hrvatski turnir plesa na svili “Aerial Silk Tournament - Asterias Aerials”, održan početkom lipnja u sportskoj dvorani Veli Vrh u Puli. Porečku postavu činile su solistice Helen Lovrić, Ema Žiković i Vita Rušnjak u maloljetnim skupinama te Mirela Fonović i Katarina Benčić iz punoljetnih kategorija.

foto: Skupina Aria

- Naše članice doista zaslužuju velike pohvale. Marljivo su se pripremale i izuzetno sam zadovoljna njihovim izvedbama, tim više što su se neke od njih približile ovoj zahtjevnoj disciplini pred samo deset mjeseci, rekla je trenerica Veronika Vlašić koja se također natjecala. 

Pripreme za solističke i grupne plesove održavale su se uglavnom u sportskoj dvorani Žatika, gdje se ARIA preselila u veljači. Tu imaju na raspolaganju osam svilenih sidrišta na primjerenoj visini. Kad Žatika ugošćuje velike sportske, kulturne i druge manifestacije, plesačice se vraćaju na mjesto gdje su i počele s radom – u dvoranu Udruge mladih „Urbana subkulturna baza“ – USB Poreč kojoj od srca zahvaljuju. U svom novom sjedištu u Žatiki održale su nedavno nastup u povodu Svjetskog dana umjetnosti. Bila je to prilika za njihove obitelji, prijatelje i sugrađane da vide gdje i kako sad treniraju. Nastup su fotografijama zabilježile Ivori Sošić i Leana Štasny Kernjus.

Istaknuti treba i da je tijekom svibnja trenerica Veronika Vlašić položila novu razinu trenerske škole plesa na svili u Linzu, u Austriji. Riječ je o In-Person Teacher Trainingu Aerial Physique grupe u školi koju je vodila iskusna instruktorica iz Kanade, Christine Wunderlich. Veronika je sudjelovala u edukaciji o tehnikama zagrijavanja, fleksibilnosti, metodama penjanja, podijeli figura, sigurnim padovima sa svile, ali i o planiranju treninga, visinskoj opremi, prvoj pomoći i individualnoj prilagodbi. Nakon 30 sati predavanja, položila je ispit teorijske spreme, demonstracije visinskih elemenata, simulacija vođenja plesnog sata i prve pomoći.

Redovite treninge plesa na svili skupina ARIA će nastaviti tijekom ljeta samo za početničke i nastavljače grupe odraslih. Sljedeća tri mjeseca treninzi će se odvijati na natkrivenoj konstrukciji novog boćališta u Novoj Vasi. Djeca će s radom nastaviti početkom sjedeće školske godine. ARIA Ples na svili moguće je pratiti na društvenim mrežama Facebook i Instagram, a dodatne informacije o aktivnostima i upisivanju novih članova dobiti e-mailom (aria.plesnasvili@gmail.com) ili telefonom (091 588 4303).


Nastavite čitati

Istra
 

Irena Hrstić nova je državna tajnica u Ministarstvu zdravstva, sad se istarski HDZ osjeća jačim na Poluotoku

Velika Zlatna Arena za najbolji film 71. Pulskog filmskog festivala dodijeljena je "Proslavi", a po ocjeni publike najbolji je film "Sveta obitelj"* Dugogodišnja ravnateljica Opće bolnice Pula, članica HDZ Irena Hrstić, danas je imenovana državnom tajnicom u Ministarstvu zdravstva * Odzvonilo divljem deponiju na Vodnjanštini * Sutra pišemo o Domu "Ruža Petrović" i o pulskom Studentskom domu

Istra
 

ODZVONILO JOŠ JEDNOM ILEGALNOM DEPONIJU NA VODNJANŠTINI Kreće uklanjanje više od 300 tisuća tona odbačenog građevinskog i organskog otpada

Tvrtka čija je ponuda ostvarila maksimalni broj bodova i izabrana za izvođenje radova je Marana Transporti iz Vodnjana, kojoj će za obavljanje posla biti potrebno nešto manje od procjene Grada, točnije 85.820 eura s uključenim PDV-om. Pulska tvrtka METIS, čija je ponuda na ovom natječaju odbijena kao nepovoljnija, vrijednost svojih radova procijenila je na preko 100 tisuća eura, odnosno dvadesetak više od izabrane ponude

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.