Život

đir po mrkatu - miriše proljeće

Prve šparuge 30, srdele po 20 kuna

"Jako je još slabo. Ne ča je zima, jer bi one nikle na suncu i u jatu, nego zato što je suho", veli nam prodavačica prvih šparuga dodajući da do prve dobre kiše obilnije berbe sigurno neće biti


 
1 min
Borka Petrović

"Jako je još slabo. Ne ča je zima, jer bi one nikle na suncu i u jatu, nego zato što je suho", veli nam prodavačica prvih šparuga dodajući da do prve dobre kiše obilnije berbe sigurno neće biti

Prve šparuge stigle su na pulsku tržnicu. Skromni maceti prodaju se po 30 kuna. Prodavačica veli kako su ubrane u okolici Pule.

- Jako je još slabo. Ne ča je zima, jer bi one nikle na suncu i u jatu, nego zato što je suho, veli nam. Dodaje da do prve dobre kiše, obilnije berbe sigurno neće biti.

Na sreću, ima srdela, a veći ulov donio je i povoljnije cijene, pa su se jutros one prodavale za 20 kuna. Bilo je čak i zera po 60.

Da je proljeće blizu, govore i prve jagode, doduše uvozne. Za jednu košaricu, potrebno je izdvojiti 15 kuna.

Za 20 kuna možete u kuću unijeti i dašak proljeća, ukrasivši je granama "cicamaca". Grane vrbe ive najljepše su u ožujku.


Snimila B. Petrović

Nastavite čitati

Pula
 

Možemo traži da Plan razvoja kulture Grada Pule ide u dva čitanja

"Za grad izniman značaj Plana razvoja kulture potvrđen je i velikim interesom javnosti čemu u prilog govore i brojne primjedbi i komentari prikupljeni na javnom savjetovanju provedenom od 12. srpnja do 26. kolovoza 2023. godine. Osim toga, zbog interesa javnosti produljeno je i trajanje javnog savjetovanja za 15 dana. Nadležno tijelo usvojilo je 20 od 96 prispjelih primjedbi te se stoga originalni dokument u velikoj mjeri mijenja. Uz i dalje nedovoljnu kvalitetu plana, to predstavlja dodatni argument za dva čitanja"

Pula
 

Vijećnici komentirali raspašoj u Gradu Puli: "Ovakva politička nestabilnost se ne pamti u povijesti grada"

Počelo je s Lenom Radunić lani u srpnju, a kulminiralo jučer s Anjom Ademi. Otkad je nezavisni Filip Zoričić došao na čelo Grada Pule sveukupno je smijenjeno (rotiralo se, dalo ostavke) devet pročelnika/ca. Nakon informacije o ostavci desne ruke gradonačelnika, Istra24 je razgovarala s pulskim vijećnicima i vijećnicama, među kojima je i vijećnik Nezavisne liste Filipa Zoričića

Pula
 

Festival srpske kulture u Istri održat će se pod nazivom "Milunka Savić heroina Velikog rata"

"Društveni je trenutak takav da se sve više pažnje posvećuje ženama i njihovim pravima, a Milunka je jedan egzemplar. Naime, predstavljala se kao muško da bi otišla na front umjesto brata, podvezala  je zavoj preko grudi i prošla kalvarije rata i bila ranjavana. Ima, naime, više odlikovanja od Ivane Orleanske",  najavio je temu ovogodišnjeg festivala direktor Srpskog kulturnog centra u Istri Milan Rašula

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.