Život

đir po mrkatu - miriše proljeće

Prve šparuge 30, srdele po 20 kuna

"Jako je još slabo. Ne ča je zima, jer bi one nikle na suncu i u jatu, nego zato što je suho", veli nam prodavačica prvih šparuga dodajući da do prve dobre kiše obilnije berbe sigurno neće biti


 
1 min
Borka Petrović

"Jako je još slabo. Ne ča je zima, jer bi one nikle na suncu i u jatu, nego zato što je suho", veli nam prodavačica prvih šparuga dodajući da do prve dobre kiše obilnije berbe sigurno neće biti

Prve šparuge stigle su na pulsku tržnicu. Skromni maceti prodaju se po 30 kuna. Prodavačica veli kako su ubrane u okolici Pule.

- Jako je još slabo. Ne ča je zima, jer bi one nikle na suncu i u jatu, nego zato što je suho, veli nam. Dodaje da do prve dobre kiše, obilnije berbe sigurno neće biti.

Na sreću, ima srdela, a veći ulov donio je i povoljnije cijene, pa su se jutros one prodavale za 20 kuna. Bilo je čak i zera po 60.

Da je proljeće blizu, govore i prve jagode, doduše uvozne. Za jednu košaricu, potrebno je izdvojiti 15 kuna.

Za 20 kuna možete u kuću unijeti i dašak proljeća, ukrasivši je granama "cicamaca". Grane vrbe ive najljepše su u ožujku.


Snimila B. Petrović

Nastavite čitati

Pula
 

(VIDEO) VESELO NA OTVORENJU 'LIBRIĆA' U potrazi za tajanstvenim bićima koja još žive po Istri

"Vodimo vas na jedno putovanje Istrom, među jame, škulje, kanjone, rijeke, gradine i kaštele u kojima, kako kaže priča, još uvijek žive neka tajanstvena, nevidljiva bića. Ovim Librićem dotaknuli smo nešto dragocjeno, nešto što bi svaki narod trebao čuvati kao svoju baštinu, a to su narodne priče koje su u neka davna vremena prepričavana pored starih ognjišta", kazala je direktorica festivala Slavica Ćurković

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.