Život

presudile mu epidemiološke mjere

Pulski karneval otkazan, no na Velom Vrhu i ove je godine podignt Pust, krivac za sve

Razmišljamo o toma da u vrijeme poklada barem malo razveselimo grad nekakvim manjim promenadnim događanjima, navela je direktorica pulskog TZ-a, dodajući da za to ipak trebaju dobiti i dozvolu lokalnog Stožera


 
1 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini
Pust "Vladar svita"

Razmišljamo o toma da u vrijeme poklada barem malo razveselimo grad nekakvim manjim promenadnim događanjima, navela je direktorica pulskog TZ-a, dodajući da za to ipak trebaju dobiti i dozvolu lokalnog Stožera

Pulski karneval neće se održati ni ove godine, potvrdila nam je to direktorica pulske Turističke zajednice Sanja Cinkopan Korotaj.

Navodi kako su od tradicionalne, i uvijek dobro posjećene manifestacije, morali odustati radi epidemioloških mjera koje su i dalje na snazi.

- Žao nam je da drugu godinu za redom moramo odgoditi, no takva je situacija, kazala nam je Cinkopan Korotaj. Na upit razmišljaju li možda da, poput Riječana, prebace karneval za ljetne mjeseca, kazala je to za Pulu nije dobra opcija.

- Rijeka nije u klasičnom smislu turistički grad i karneval je velik dio njihove tradicije. Kod nas ljeti ima jako puno turista i drugih događanja, no razmišljamo o toma da u vrijeme poklada barem malo razveselimo grad nekakvim manjim promenadnim događanjima, navela je direktorica pulskog TZ-a.

Napomenula je da za to još moraju dobiti dopuštenje Stožera civilne zaštite Istarske županije.

Iako karnevala očito nema, Pust je tradicionalno i ove godine podignut na Velom Vrhu. Krivac za sve ove se godine zove "Vladar svita", a izradila ga je Karnevalska skupina Veli Vrh-Valmade.


Nastavite čitati

Pula
 

'NIKAD VIŠE UHLJEBLJIVANJA' Gradonačelnik Zoričić o pripajanju triju gradskih firmi Pula Sportu: "Neće biti otkaza, ni smanjenja plaća, no bit će manje troškova, a više efikasnosti"

"Dobili smo punu sliku stanja u svim društvima i možemo ići u spajanje kako bismo imali nov početak i čistu tvrtku koja nikad više neće biti poligon za uhljebljivanje. Ovim postupkom željeli smo se resetirati od svih devijacija na koje se više ne želim vraćati. Promijenili smo standarde i, bio ja na čelu Pule ili netko drugi, Puležanke i Puležani više nikad neće dozvoliti povratak na staro“, rekao je gradonačelnik Zoričić

Pula
 

Zoričić i Miletić projekt GOO-a provode samo formalno

Naš je prijedlog bio usvojen te je tijekom lipnja i rujna održana edukacija za 21 učiteljicu iz pulskih osnovnih škola. Nakon provedene edukacije, započela je realizacija programa za pulske petašice i petaše. Iznos od 250.000 kuna će na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća rebalansom biti smanjen za 65.000 kuna koji nisu potrošeni jer je odabrana edukacija za učitelje s manjim brojem sati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.