U sklopu projekta KLIK Pula čiji je nositelj pulska Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovina imenovana regionalnim centrom kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva te u suradnji s Gradom Pula, projektnog partnera zaduženog za promotivne aktivnosti; ovih se dana snima kulinarska edukativna emisija.
Prva je to u nizu planiranih emisija. Za potrebe snimanja odabran je prostor pulske gradske tržnice kako vanjske tako i unutarnje, a u pripremi hrane koriste se lokalne namirnice.
Zvijezde ove, prve po redu kulinarske edukativne emisije, su Deni Srdoč, vrhunski chef i najmlađi dobitnik Michelinove zvjezdice u Hrvatskoj i Romina Vitasović Lučić, hrvatska kazališna, televizijska i filmska glumica, rodom iz Pule te nekadašnja učenica ŠTUT-a.
Nakon nabavke potrebnih namirnica na pulskoj tržnici, u prostoru edukativne kuhinje pripremala su se jela pod vodstvom chefa Srdoča.
Cilj promotivog videa je, na zanimljiv i motivirajući način, prikazati strukovna zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu te promovirati važnost ulaganja u obrazovanje i kvalitetu budućih turističkih kadrova.