Život

na svu sreću bez ozlijeđenih

Siniša Milutinović bio je među prvima koji su nakon vatrene buktinje u medulinskoj lučici krenuli spašavati plovila

Siniša kaže da je teško reći što je točan uzrok, no po njemu sve je krenulo zbog jednog benzinskog motora u brodu


 
2 min
Danijela Bašić-Palković

Siniša kaže da je teško reći što je točan uzrok, no po njemu sve je krenulo zbog jednog benzinskog motora u brodu

Siniša Milutinović bio je među prvima koji su nakon vatrene buktinje u medulinskoj lučici krenuli spašavati plovila nakon snažnog požara koji je zahvatio lučicu danas oko 4 sata ujutro.

I sam je vlasnik brodice koja je oštećena u sinoćnjem požaru, no kolika je šteta, kaže da je to još teško utvrditi. Brojne teorije i nagađanja o uzroku zapaljenja kruže od jutros Medulinom, a sve dok nadležne službe nakon pregledanih snimki točno ne utvrde što se dogodilo, nemoguće je spekulirati tko je odgovoran za zastrašujuće prizore brodova, barki i brodica u plamenu.  

Siniša Milutinović

Siniša kaže da je teško reći što je točan uzrok, no po njemu sve je krenulo zbog jednog benzinskog motora u brodu.

- Svi koji imaju benzince "unutra" ne bi trebali ovdje držati brodove. Došao sam u luku oko 4,13 sati i već se tada nije moglo hodati po molu. Bila je eksplozija. Otišao sam s brodom na provu odrezat cime (konop op.a,) od velikog broda koji je gorio da se malo od bure makne ća. Počeli smo odvezivati brodove i vukli smo ih van. Bilo je jako puno dima, mislio sam da mi je brod gotov i da je potonuo. Bio je tamo jedan dečko i zalili su moj brod, svaka im čast. Izgorjela mi je samo desna banda. U tom momentu smo sidrom i lancima vukli brodove koji gore van da ne ulove druge, ispričao je Siniša.

Vatrena stihija doslovno je "progutala" dvadesetak brodica u lučici. Na svu sreću, nije bilo ozlijeđenih. Štete se još zbrajaju, a izgorjele su turističke brodice, jahte, gliseri...


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.