Život

BIT ĆE SLATKO

Sutra u Barbanu: Fešta smokve i smokvenjaka

Uz mažoretkinje, utrku i radionicu za djecu, posebnu vrijednost manifestaciji daje i više od 45 izlagača domaćih proizvoda, uglavnom s područja Barbanštine, ali i iz drugih dijelova Istre i šire * Fešta donosi i bogat gastronomski program – Chef Matija Horg i Mina Gavočanova pripremat će jela na bazi smokve u kojima se spajaju tradicija i moderna kuhinja


 
2 min
Istra24
foto: TZ Barban

Uz mažoretkinje, utrku i radionicu za djecu, posebnu vrijednost manifestaciji daje i više od 45 izlagača domaćih proizvoda, uglavnom s područja Barbanštine, ali i iz drugih dijelova Istre i šire * Fešta donosi i bogat gastronomski program – Chef Matija Horg i Mina Gavočanova pripremat će jela na bazi smokve u kojima se spajaju tradicija i moderna kuhinja

Barban će sutra (u subotu) ponovno postati najslađa istarska placa – održava se 19. Fešta smokve i smokvenjaka, manifestacija koja već gotovo dva desetljeća valorizira smokvu kao simbol tradicije, zajedništva i bogatstva istarske kuhinje.

foto: TZ Barban

Program započinje u 13 sati svečanim otvorenjem uz nastup Barbanskih mažoretkinja i KUD-a Barban, a tijekom cijelog poslijepodneva posjetitelji će moći uživati u raznovrsnim sadržajima namijenjenima svim generacijama.

foto: TZ Barban

Na rasporedu je i Smokvenjak RUN Junior, dječja utrka s prijavama na licu mjesta, te radionica Smokva & Čentrin koja počinje u 16:30 sati. Radionica je besplatna, a svi zainteresirani svoje mjesto mogu osigurati prijavom putem e-maila udrugabarbacana@gmail.com. Za djecu je organiziran i kreativni kutak Fig Art & face painting, koji će se odvijati od 15 do 19 sati, a posebno veselo od 16 sati kada kreće oslikavanje lica i likovna radionica.

foto: TZ Barban

U 17 sati saznat će se tko ove godine nosi titulu Naj smokvenjaka, dok će kroz cijeli dan atmosferu dodatno podizati Duo Magnolija i Klapa Škerac.

Fešta donosi i bogat gastronomski program – Chef Matija Horg i Mina Gavočanova pripremat će jela na bazi smokve u kojima se spajaju tradicija i moderna kuhinja. Uz razne delicije od smokve, na štandovima će se moći pronaći i druga jela domaće kuhinje, deserti te zanimljive gastro novosti.

foto: TZ Barban

Posebnu vrijednost manifestaciji daje i više od 45 izlagača domaćih proizvoda, uglavnom s područja Barbanštine, ali i iz drugih dijelova Istre i šire.

Ulaz na manifestaciju je besplatan, a događanje se odvija na Barbanskoj placi od 13 sati. Fešta smokve i smokvenjaka još jednom potvrđuje Barban kao mjesto okupljanja, druženja i slavljenja istarske tradicije, a ujedno i idealan uvod u bablje ljeto.


Nastavite čitati

Istra
 

"Cukerić van, Mihovilović unutra". Čeka se istup predsjednice Povjerenstva Emine Popović Sterpin

Sutra donosimo komentar Danijele Bašić-Palković o gorućem problemu Kaštijuna, navodeći i stvari koje se ponavljaju i novom pulskom gradonačelniku Peđi Grbinu. Chiara Bilić piše o neizdrživoj situaciji s poštom u Rovinju, Zorica Petrović o velikom dugu koji pulska bolnica ima prema drogerijama, dok je Maja Jokanović razgovarala s pulskim kantautorom Valterom Milovanom Maerom

Istra
 

VRSAR Korak naprijed prema dogradnji sportske dvorane Osnovne škole Vladimira Nazora

Na sastanku između župana Borisa Miletića s načelnicom Općine Vrsar Tinom Slamar i načelnikom Općine Funtana Mladenom Grgetom dogovoreno  je da će Županija prijaviti projekt dogradnje školske sportske dvorane u Vrsaru za dodjelu bespovratnih sredstava.  Sudjelovanje korisnika zajednički će podmiriti Istarska županija s 50 posto sredstava, dok će općine Vrsar i  Funtana snositi preostalih 50 posto

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.