Život

Na tržnici, Giardinima, Portarati i Forumu

Sutra u Puli počinju maškare "U potrazi za Karnevalom"!

Na karnevalu ulični zabavljači: svirač one man band, klaun, žongler, hodači na štulama i grbavac na biciklu


 
1 min
Istra24

Na karnevalu ulični zabavljači: svirač one man band, klaun, žongler, hodači na štulama i grbavac na biciklu

Sutra (u subotu) u središtu Pule, od 10 do 13 sati, počinje manifestacija "U potrazi za Karnevalom", a koja će se odvijati i naredne dvije subote, 19. i 26. veljače.

Organizator, Turistička zajednica Pule, koja događaj priprema u suradnji s Gradom Pulom, poziva maskirane mališane da se prošeću gradom i na potezu od tržnice, preko Giardina i Portarate, pa do Foruma, pronađu ulične zabavljače, sakupe pet pečata i dođu na Forum po slatko skriveno blago.

Na karnevalu ulični zabavljači: svirač one man band, klaun, žongler, hodači na štulama i grbavac na biciklu.

Maskirana djeca će od uličnog zabavljača dobiti kartončić  na kojemu je potrebno sakupiti pet pečata, od svakog zabavljača po jedan. Pravo na slatko skriveno blago ostvaruje dijete s ispunjenim kartončićem koje može preuzeti na info punktu Turističke zajednice grada Pule.


Nastavite čitati

Pula
 

Sociolog Krešimir Krolo: "Teško da bi Filip Zoričić bio gradonačelnik da nije bilo aktivizma kojem sada ne vidi mjesto u politici"

Potaknut višekratnim izjavama gradonačelnika Filipa Zoričića u lokalnim i nacionalnim medijima, a u kojem je istaknuo po tko zna koji put “problem” aktivizma i osobnih ambicija u politici, mišljenja sam da je važno za javnost da se malo detaljnije analiziraju opaske upućene bivšim koalicijskim partnerima, ali i društvenom aktivizmu u Puli i Hrvatskoj. Analiza će se osvrnuti na karakteristike i funkcije civilnog sektora i društvenog aktivizma te usporedbu društvenog angažmana gradonačelnika i prozvanih aktivista u Gradskom vijeću u kontekstu aktualne lokalne i državne političke situacije

Pula
 

BOLNIČKO ISKUSTVO PULJANKE NIVES FRANIĆ: "A vi imate autoimunu bolest. Joj, kao onaj naš novinar.“ Reko: "Nije više ničiji"

Nakon tri sata čekanja dobivam tu famoznu infuziju i još neke lijekove za koje ti ne kažu koji su i zašto jer zašto bi? U neko doba, prije nego je sve to istočilo u mene, dolazi bolničar. "Je li vi idete ili ostajete kod nas?" Pa reko: "Ne znam. O čemu to ovisi?" Bolničar: "Aha, evo nalaza, onda idete." Ja: "Bez obzira kako se osjećam?" Bolničar, šeretski se osmjehujući: "Pa nećete se bolje osjećati kod nas". Ja, u šoku: "Pa nije Vam baš na ponos i diku. Možda ne bolje, ali bih se osjećala možda sigurnije". Ali bolničar zakucava: "Pa ne možemo mi utjecati na vaša osjećanja". Saniteta nema da me preveze doma. Oni tek voze ujutro

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.