Život

Nismo mi Englezi

U Velikoj Britaniji od odbačenih jelki proizvode struju

Sva prikupljena drvca bit će usitnjena i zadržana unutar Ujedinjenog Kraljevstva za proizvodnju energije iz biomase


 
1 min
Borka Petrović HINA
Snimila: B. PETROVIĆ

Sva prikupljena drvca bit će usitnjena i zadržana unutar Ujedinjenog Kraljevstva za proizvodnju energije iz biomase

I dok u Puli Herculanea poziva građane da odbačene jelke ostave kod kontajnera ili donesu na reciklažno dvorište u Valmade (što je, budimo iskreni napredak prema lanjskim godinama), Englezi su otišli korak dalje. Naime, Gradsko vijeće Birminghama u Velikoj Britaniji pokrenulo je uslugu recikliranja božićnih drvaca, pretvarajući odbačena stabalca u obnovljivu električnu energiju.

Sva prikupljena drvca bit će usitnjena i zadržana unutar Ujedinjenog Kraljevstva za proizvodnju energije iz biomase.

- Drago nam je što možemo ponuditi našu besplatnu uslugu za odgovorno odlaganje neželjenih božićnih drvca,  rekao je vijećnik John O'Shea, član kabineta za uličnu scenu i parkove u Gradskom vijeću Birminghama napominjući kako se drvaca nije najlakše riješiti pa na ovaj način daju ljudima jednostavnu i prikladnu opciju umjesto odlaganja u reciklažna dvorišta.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.