Život

Nismo mi Englezi

U Velikoj Britaniji od odbačenih jelki proizvode struju

Sva prikupljena drvca bit će usitnjena i zadržana unutar Ujedinjenog Kraljevstva za proizvodnju energije iz biomase


 
1 min
Borka Petrović HINA
Snimila: B. PETROVIĆ

Sva prikupljena drvca bit će usitnjena i zadržana unutar Ujedinjenog Kraljevstva za proizvodnju energije iz biomase

I dok u Puli Herculanea poziva građane da odbačene jelke ostave kod kontajnera ili donesu na reciklažno dvorište u Valmade (što je, budimo iskreni napredak prema lanjskim godinama), Englezi su otišli korak dalje. Naime, Gradsko vijeće Birminghama u Velikoj Britaniji pokrenulo je uslugu recikliranja božićnih drvaca, pretvarajući odbačena stabalca u obnovljivu električnu energiju.

Sva prikupljena drvca bit će usitnjena i zadržana unutar Ujedinjenog Kraljevstva za proizvodnju energije iz biomase.

- Drago nam je što možemo ponuditi našu besplatnu uslugu za odgovorno odlaganje neželjenih božićnih drvca,  rekao je vijećnik John O'Shea, član kabineta za uličnu scenu i parkove u Gradskom vijeću Birminghama napominjući kako se drvaca nije najlakše riješiti pa na ovaj način daju ljudima jednostavnu i prikladnu opciju umjesto odlaganja u reciklažna dvorišta.


Nastavite čitati

Svijet
 

BEAVER CREEK: Otkazan spust skijaša za Svjetski kup

Prvotno je utrka trebala početi u 18.45 sati, no zbog napadaloga snijega start je pomaknut za 21 sat, odnosno 13 sati po lokalnom vremenu. No, vremenski uvjeti nisu dopustili niti taj kasniji početak pa je utrka morala biti otkazana

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.