U petak na De Villeovom uponu drugo izdanje ovogodišnjeg Downtown Pula
Ulaz je slobodan
Program je naslovljen „Na antičkom jelovniku", a predstavlja "jestivu izložbu" koja obuhvaća zanimljive kulinarske kreacije od "tradicionalnih" rimskih jela poput punjenih datulja s pinjolima, orasima, zelenim paprom - kuhanih u medu ili pak kruha od pirovog brašna sa slanim srdelama
Program je naslovljen „Na antičkom jelovniku", a predstavlja "jestivu izložbu" koja obuhvaća zanimljive kulinarske kreacije od "tradicionalnih" rimskih jela poput punjenih datulja s pinjolima, orasima, zelenim paprom - kuhanih u medu ili pak kruha od pirovog brašna sa slanim srdelama
Gdje ćete u petak, 29. rujna na marendu? Mi ćemo u Muzejsko-galerijski prostor Sveta srca, gdje će učenici “Lipe” točno u podne pripremati najbolju hranu u gradu.
Program je naslovljen „Na antičkom jelovniku", a predstavlja "jestivu izložbu" koja obuhvaća zanimljive kulinarske kreacije poput punjenih datulja s pinjolima, orasima, zelenim paprom - kuhanih u medu ili pak kruha od pirovog brašna sa slanim srdelama.
Učenici slastičarskog i turističko-hotelijerskog usmjerenja Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu prezentirat će rimska jela koja su pripremili pod mentorstvom nastavnika ugostiteljskih predmeta: Grga Komazina, Roberta Perića i Igora Černjula.
Inspirirani antikom, učenici naše popularne "Lipe" prezentirat će bogatu povijest i kulturu hrane te svoje ugostiteljske i kreativne vještine, oslanjajući se na povijesne i književne izvore te približavajući doživljaj hrane iz rimskih kuhinja suvremenom načinu života.
Novost ovogodišnje Pule je "Prvi put na filmu", projekt u potpunosti orijentiran na glumce debitante koji se pojavljuju u ovogodišnjoj programskoj selekciji Festivala. Riječ je o trinaest glumaca i glumica iz cijele regije, a cilj je pružiti im jedinstvenu priliku za usvajanje praktičnih znanja, povezivanje s industrijom i jačanje javne prisutnosti u ključnom trenutku njihove karijere
Ove godine završena su pročelja i u Mletačkoj 4 te Flanatičkoj 35, a potpisani su ugovori za obnovu na pet novih lokacija.
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.
Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.