Život

OD SRCA SRCU

Učenici Lipe pripremit će ukusnu jestivu izložbu pod nazivom "Na antičkom jelovniku"

Program je naslovljen „Na antičkom jelovniku", a predstavlja "jestivu izložbu" koja obuhvaća zanimljive kulinarske kreacije od "tradicionalnih" rimskih jela poput punjenih datulja s pinjolima, orasima, zelenim paprom - kuhanih u medu ili pak kruha od pirovog brašna sa slanim srdelama


 
1 min
Leonid Slijepčević

Program je naslovljen „Na antičkom jelovniku", a predstavlja "jestivu izložbu" koja obuhvaća zanimljive kulinarske kreacije od "tradicionalnih" rimskih jela poput punjenih datulja s pinjolima, orasima, zelenim paprom - kuhanih u medu ili pak kruha od pirovog brašna sa slanim srdelama

Gdje ćete u petak, 29. rujna na marendu? Mi ćemo u Muzejsko-galerijski prostor Sveta srca, gdje će učenici “Lipe” točno u podne pripremati najbolju hranu u gradu.

Program je naslovljen „Na antičkom jelovniku", a predstavlja "jestivu izložbu" koja obuhvaća zanimljive kulinarske kreacije poput punjenih datulja s pinjolima, orasima, zelenim paprom - kuhanih u medu ili pak kruha od pirovog brašna sa slanim srdelama.

Učenici slastičarskog i turističko-hotelijerskog usmjerenja Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu prezentirat će rimska jela koja su pripremili pod mentorstvom nastavnika ugostiteljskih predmeta: Grga Komazina, Roberta Perića i Igora Černjula.

Inspirirani antikom, učenici naše popularne "Lipe" prezentirat će bogatu povijest i kulturu  hrane te svoje ugostiteljske i kreativne vještine, oslanjajući se na povijesne i književne izvore te približavajući doživljaj hrane iz rimskih kuhinja suvremenom načinu života.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.