Život

OD SRCA SRCU

Učenici Lipe pripremit će ukusnu jestivu izložbu pod nazivom "Na antičkom jelovniku"

Program je naslovljen „Na antičkom jelovniku", a predstavlja "jestivu izložbu" koja obuhvaća zanimljive kulinarske kreacije od "tradicionalnih" rimskih jela poput punjenih datulja s pinjolima, orasima, zelenim paprom - kuhanih u medu ili pak kruha od pirovog brašna sa slanim srdelama


 
1 min
Leonid Slijepčević

Program je naslovljen „Na antičkom jelovniku", a predstavlja "jestivu izložbu" koja obuhvaća zanimljive kulinarske kreacije od "tradicionalnih" rimskih jela poput punjenih datulja s pinjolima, orasima, zelenim paprom - kuhanih u medu ili pak kruha od pirovog brašna sa slanim srdelama

Gdje ćete u petak, 29. rujna na marendu? Mi ćemo u Muzejsko-galerijski prostor Sveta srca, gdje će učenici “Lipe” točno u podne pripremati najbolju hranu u gradu.

Program je naslovljen „Na antičkom jelovniku", a predstavlja "jestivu izložbu" koja obuhvaća zanimljive kulinarske kreacije poput punjenih datulja s pinjolima, orasima, zelenim paprom - kuhanih u medu ili pak kruha od pirovog brašna sa slanim srdelama.

Učenici slastičarskog i turističko-hotelijerskog usmjerenja Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu prezentirat će rimska jela koja su pripremili pod mentorstvom nastavnika ugostiteljskih predmeta: Grga Komazina, Roberta Perića i Igora Černjula.

Inspirirani antikom, učenici naše popularne "Lipe" prezentirat će bogatu povijest i kulturu  hrane te svoje ugostiteljske i kreativne vještine, oslanjajući se na povijesne i književne izvore te približavajući doživljaj hrane iz rimskih kuhinja suvremenom načinu života.


Nastavite čitati

Pula
 

Pulski filmski festival ove godine donosi znatno bogatiji program za filmske profesionalce

Novost ovogodišnje Pule je "Prvi put na filmu", projekt u potpunosti orijentiran na glumce debitante koji se pojavljuju u ovogodišnjoj programskoj selekciji Festivala. Riječ je o trinaest glumaca i glumica iz cijele regije, a cilj je pružiti im jedinstvenu priliku za usvajanje praktičnih znanja, povezivanje s industrijom i jačanje javne prisutnosti u ključnom trenutku njihove karijere

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.