Život

prvi puta nakon 1947. godine

VODNJAN: U nedjelju se obilježava Cvjetnica procesijom s blagoslovljenim maslinovim grančicama

Sveta misa počinje u 11 sati u crkvi Svetog Blaža te će se nakon blagoslova maslinovih grančica krenuti u procesiju od crkve Svetog Blaža prema ulici Castello, Narodnom trgu, u ulici Forno Grande skrenuti u ulicu 16. Januara te se vratiti Trgovačkom ulicom, Narodnim trgom i ulicom Castello


 
1 min
Istra24 ⒸFOTO: Manuel Angelini

Sveta misa počinje u 11 sati u crkvi Svetog Blaža te će se nakon blagoslova maslinovih grančica krenuti u procesiju od crkve Svetog Blaža prema ulici Castello, Narodnom trgu, u ulici Forno Grande skrenuti u ulicu 16. Januara te se vratiti Trgovačkom ulicom, Narodnim trgom i ulicom Castello

U nedjelju, 10. travnja, obilježava se Cvjetnica ili Nedjelja Muke Gospodnje. Cvjetnica je uvod u Veliki tjedan, dan kada je Isus svečano ušao u Jeruzalem gdje ga je narod dočekao mašući palminim i maslinovim grančicama.

U spomen na taj događaj u Gradu Vodnjanu-Dignano održat će se procesija s blagoslovljenim maslinovim grančicama prvi puta nakon 1947. godine.

Sveta misa počinje u 11 sati u crkvi Svetog Blaža te će se nakon blagoslova maslinovih grančica krenuti u procesiju od crkve Svetog Blaža prema ulici Castello, Narodnom trgu, u ulici Forno Grande skrenuti u ulicu 16. Januara te se vratiti Trgovačkom ulicom, Narodnim trgom i ulicom Castello.

Promet će tim rutama biti obustavljen na pola sata te se mole građani koji se zateknu izvan procesije da odaju poštovanje tradicionalnim vrijednostima koje taj dan slave vjernici rimokatoličke vjeroispovijesti.

Domenica, 10 aprile 2022 si celebra la Domenica delle Palme o della Passione del Signore. La Domenica delle Palme è l'introduzione alla Settimana Santa, il giorno in cui Gesù entrò solennemente a Gerusalemme dove il popolo lo accolse agitando rami di palma e d'olivo. In ricordo di questo evento, per la prima volta dal 1947, a Dignano si terrà una processione con i rami d'olivo benedetti.

La Santa Messa avrà inizio alle ore 11 nella Chiesa di San Biagio e dopo la benedizione dei rami d'olivo partirà la processione dalla Chiesa di San Biagio passando per Via Castello, Piazza del popolo, Forno Grande, 16 gennaio per poi far ritorno in chiesa.

Il traffico sarà sospeso per circa 20-30 minuti durante la processione, e i cittadini che si trovano fuori dalla processione sono invitati a rendere omaggio ai valori tradizionali celebrati dai credenti di fede cattolica.


Nastavite čitati

Istra
 

Kako je labinski gradonačelnik potkupio Papu?

Palača Scampicchio trenutno je u vlasništvu Grada Labina i u njoj se nalazi nekoliko gradskih stanova i dječji vrtić, tako da privilegiju "bliskosti" s Bogom mogu koristiti jedino djeca. Ako se jednog dana nađe u prodaji, zasigurno će mnogi nekretninolovci i bogataši željni statusnih simbola pohrliti u kupnju.

Istra
 

PODRŠKA UKRAJINI Udruga ‘Istra Pomaže’ primila donaciju Infobipa od 200 tisuća kuna

Volonteri Udruge Istra Pomaže već više od pola godine naporno rade na pružanju podrške Ukrajini. Iz Udruge ističu kako im je donacija dala veliki vjetar u leđa i ohrabrila ih na nastavak pružanja pomoći ljudima pogođenima ratnim sukobom * Ovom donacijom nastavljamo plan pružanja pomoći onima koji su u ovim trenucima u najtežoj situaciji. Gledajući ratne užase koji se događaju u Ukrajini, osjetili smo odgovornost uključiti se i dati svoj doprinos u pružanju pomoći Ukrajini, istaknula je Martina Rizman Matić, direktorica globalnih internih komunikacija u Infobipu

Istra
 

TZ Vodnjan i Arheološki muzej Istre organiziraju razgled lokaliteta Dragonera

Za područje Dragonere, rimski je senator i perfekt, Cassiodoro, napisao 537. - 538. godine da vile, zbog svoje raskoši i ljepote, izgledaju kao dva bisera. Više o Dragoneri saznajte na besplatnoj vođenoj turi koja će se održati u subotu, 08.10. s početkom u 10 sati. Sastanak zainteresiranih je kod rampe za ulaz prema Dragoneri. Za posjetitelje je organizirano parkiranje

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.