Život

prvi puta nakon 1947. godine

VODNJAN: U nedjelju se obilježava Cvjetnica procesijom s blagoslovljenim maslinovim grančicama

Sveta misa počinje u 11 sati u crkvi Svetog Blaža te će se nakon blagoslova maslinovih grančica krenuti u procesiju od crkve Svetog Blaža prema ulici Castello, Narodnom trgu, u ulici Forno Grande skrenuti u ulicu 16. Januara te se vratiti Trgovačkom ulicom, Narodnim trgom i ulicom Castello


 
2 min
Istra24 ⒸFOTO: Manuel Angelini

Sveta misa počinje u 11 sati u crkvi Svetog Blaža te će se nakon blagoslova maslinovih grančica krenuti u procesiju od crkve Svetog Blaža prema ulici Castello, Narodnom trgu, u ulici Forno Grande skrenuti u ulicu 16. Januara te se vratiti Trgovačkom ulicom, Narodnim trgom i ulicom Castello

U nedjelju, 10. travnja, obilježava se Cvjetnica ili Nedjelja Muke Gospodnje. Cvjetnica je uvod u Veliki tjedan, dan kada je Isus svečano ušao u Jeruzalem gdje ga je narod dočekao mašući palminim i maslinovim grančicama.

U spomen na taj događaj u Gradu Vodnjanu-Dignano održat će se procesija s blagoslovljenim maslinovim grančicama prvi puta nakon 1947. godine.

Sveta misa počinje u 11 sati u crkvi Svetog Blaža te će se nakon blagoslova maslinovih grančica krenuti u procesiju od crkve Svetog Blaža prema ulici Castello, Narodnom trgu, u ulici Forno Grande skrenuti u ulicu 16. Januara te se vratiti Trgovačkom ulicom, Narodnim trgom i ulicom Castello.

Promet će tim rutama biti obustavljen na pola sata te se mole građani koji se zateknu izvan procesije da odaju poštovanje tradicionalnim vrijednostima koje taj dan slave vjernici rimokatoličke vjeroispovijesti.

Domenica, 10 aprile 2022 si celebra la Domenica delle Palme o della Passione del Signore. La Domenica delle Palme è l'introduzione alla Settimana Santa, il giorno in cui Gesù entrò solennemente a Gerusalemme dove il popolo lo accolse agitando rami di palma e d'olivo. In ricordo di questo evento, per la prima volta dal 1947, a Dignano si terrà una processione con i rami d'olivo benedetti.

La Santa Messa avrà inizio alle ore 11 nella Chiesa di San Biagio e dopo la benedizione dei rami d'olivo partirà la processione dalla Chiesa di San Biagio passando per Via Castello, Piazza del popolo, Forno Grande, 16 gennaio per poi far ritorno in chiesa.

Il traffico sarà sospeso per circa 20-30 minuti durante la processione, e i cittadini che si trovano fuori dalla processione sono invitati a rendere omaggio ai valori tradizionali celebrati dai credenti di fede cattolica.


Nastavite čitati

Istra
 

HIDROBAZA: Što župan misli o njenoj paradoksalnoj prodaji, i što će biti s plažom?

Zbog mešetarenja kod privatizacije nekadašnji trgovački divovi "Puljanka" i "Istra" su propali, a danas se njihove nekretnine prodaju po diskontiranim cijenama * I Grad Rovinj, poput Pule, Poreča i Umaga, koristi javne novce za vlastitu promociju * Hidrobaza je trebala biti jezgra poduzeća Brijuni Rivijera čiji je suvlasnik država, a sada je ta ista država prodaje: što o tome misli Boris Miletić? * Hidrobaza će koštati i Fažani koja uređuje svoje priobalje i koja s lokacije mora ukloniti nezakonite nasipe materijala: više o tome saznat ćete ujutro * Sutra pročitajte i kako je gradonačelnik Višnjana opravdao to što nije informirao javnost o svom (ne) radu

Istra
 

Gotovo stotinjak biciklista natjecalo se u prvom kolu

Samo natjecanje održano je u pet zasebnih utrka i 17 starosnih kategorija gdje se natjecao ukupno 91 natjecatelj, što je nešto manji broj nego inače. No, to nikoga nije iznenadilo s obzirom da je u najavi vremenske prognoze bila - polarna hladnoća

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.