Život

istra - mjesto magične energije

ZMAJEVE LINIJE U ISTRI Znanstvena mjerenja Semira Osmanagića potvrdila mjesta pozitivne energije. Najveća u Motovunu, Svetoj Foški i Nezakciju

Kada je u pitanju sam Motovu, kod Crkve Svetog Stjepana na centralnom mjesnom trgu izmjerena je koncentracija negativnih jona je između 1.000 i 1.700, što je za ljudsko zdravlje, kako je kazao Osmanagić, bolje nego negdje u borovoj šumi na vrhu planine * Osmanagić je prva inicijalna znanstvena mjerenja završio na lokalitetima kod Pule. Na lokalitetu Nezakcij, primjerice, je 70 posto nivo orgonske energije, a kod Crkve Svete Foške mjerenja su pokazala također više od 60 posto


 
4 min
Borka Petrović

Kada je u pitanju sam Motovu, kod Crkve Svetog Stjepana na centralnom mjesnom trgu izmjerena je koncentracija negativnih jona je između 1.000 i 1.700, što je za ljudsko zdravlje, kako je kazao Osmanagić, bolje nego negdje u borovoj šumi na vrhu planine * Osmanagić je prva inicijalna znanstvena mjerenja završio na lokalitetima kod Pule. Na lokalitetu Nezakcij, primjerice, je 70 posto nivo orgonske energije, a kod Crkve Svete Foške mjerenja su pokazala također više od 60 posto

Znanstvena mjerenja u Istri koje je po prvi puta proveo doktor Semir Osmanagić, tragom teorije Marka Pogačnika o Zmajevim linijama, pokazala su da zaista postoje energetski potentne lokacije na tom području Hrvatske.

Zmajeve linije su elektromagnetne ili životne linije koje izviru na Zemlji i na pojedinim mjestima one su intenzivnije, utičući na naš boljitak. Radi se o fenomenu 'Ley Lines' poznatom već više od 100 godina, koji su razvili i izučavali u Velikoj Britaniji. Na pojedinim su smješteni najznačajniji crkveni objekti (ranije paganski hramovi) te megalitske lokacije Stonehenge, Avebury Stone Circle i Glastonbury Tor.

Pixsell/ Srećko Niketić

U Engleskoj, primjerice, jedna od takvih važnih linija je ona St Michael, Sveti Mihovil. Ima nekoliko važnih 'Ley Linesa' diljem Europe, ali ih ima i u Hrvatskoj, kazao je doktor Osmanagić na prezentiranju svojih nalaza prvih mjerenja u Istri, inače poznat kao autor teorije o Bosanskim piramidama.

- Čini se da zbilja jedna prava linija spaja vrlo važne lokacije u Hrvatskoj. Treba tek izučiti zbog čega je ova linija ovdje. U slučaju Engleske znamo, ona se poklapa sa putanjom sunca tijekom 8. svibnja, a 8. svibnja je dan Svetog Mihovila, naveo je ovaj neovisni istraživač koji je nalaze prezentirao pred nekoliko stotina ljudi, na dva predavanja, u Motovunu i Puli.

Što su pokazala mjerenja?

Osmanagić, koji već godinama znanstveno istražuje različite energetske fenomene širom svijeta ustanovio je da zbilja lokacije s piramidama, megalitnim krugovima, dolmenima, menhirima, hramovima i zemljanim gomilama imaju pojačano prisustvo mjerljive 'životne energije' s ponekad prisutnim elektromagnetnim anomalijama.

Predavanje u Motovunu

Znanstvene uređaje koje je koristio na brojnim svjetski poznatim lokalitetima primjenio je tako i na lokalitetima križanja Zmajevih linija u Istri, mjereći elektromagnetno polje, nivo životne (orgonske) energije, koncentraciju pozitivnih i negativnih iona, ultrazvuk, infrazvuk, prirodnu radioaktivnost, elektromagnetni smog, te NEV kameru koja skenira bioenergetska polja u prostoru.

Primjerice, kada je u pitanju životna (orgonska) energija, tamo gdje su megalitne lokacije njen je nivo 30 posto i više, dok je u gradovima uobičajeno do 10 posto, u prirodi oko 20 posto. Dakle, sve od 30 posto naviše, prema Osmanagićevim riječima, govori o pojačanoj, dobroj životnoj energiji.

Mjeranja kod Mordele i Picugi

U Istri je Osmanagić, kako kaže, krenuo iz Poreča, u čijem se zaleđu nalaze vrlo interesantne lokacije, konusnih vještačkih uzvišenja, Mordele i Picugi.

- Izmjereni nivo orgonske energije je između 30 i 45. To je neki pokazatelj da imamo neku vrstu energije koja kola tu, čineći ova mjesta energetski potentnim. Imamo još jednu posebnu kameru, New Energy Vision kamera, koja slika bioenergetska polja koja su nevidljiva ljudskim očima, i ona nam pokazuje da su vrlo blage i prijatne energije svjetlijih tonova. Radioaktivnosti nema. Drugim riječima, na ovoj lokaciji, na ovom pravcu, tražeći vezu sa Motovunom, izgleda da je Pogačnik bio u pravu, kazao je Osmanagić.

FOTO: TZ Motovun/David Matković

Na pravcu Motovun – Kopar, negdje na pola puta, na lokalitetu Momjan mjerenja su pokazala, između ostalog, da je nivo životne energije čak do 50 posto. Mjerenje energija širom svijeta, poređenja radi, pokazala su u Silbury Hill u Engleskoj 55 posto životne energije ili K2 megakeramički blik u Tunelu Ravne Visoko 60 posto.

Kada je u pitanju sam Motovu, kod Crkve Svetog Stjepana na centralnom mjesnom trgu izmjerena je koncentracija negativnih jona je između 1.000 i 1.700, što je za ljudsko zdravlje, kako je kazao Osmanagić, bolje nego negdje u borovoj šumi na vrhu planine.

TZ Motovun

Negativni joni zraka su inače otkriveni prije više od 100 godina i imaju veliki znanstveni učinak na ljude i živi svijet. Kod jedne druge crkve u Motovunu, Crkve Blažene Djevice Marije, nivo orgonske energije je 54 posto, što je veći čak nego Picugi i Mordele.

- To mi daje za pravo zaključiti da je ovo mjesto energetski puno potentnije, sa višim nivoom orgonske energije nego bilo koje drugo mjesto u ovom dijelu Istre, kazao je Osmanagić na predavanju koje je naišlo na veliko zanimanje, kako u Motovunu, tako i u Puli.

Osmanagić je prva inicijalna znanstvena mjerenja završio na lokalitetima kod Pule. Na lokalitetu Nezakcij, primjerice, je 70 posto nivo orgonske energije, a kod Crkve Svete Foške mjerenja su pokazala također više od 60 posto.

Istraživanja se, kako je najavio, nastavljaju.

Detaljana istraživanja fenomena energetski potentnih mjesta u Istri, koje je utvrdio tek predstoje. Svi ovi inicijalni izmjereni nalazi bit će objavljeni kroz dokumentarne video zapise, putem web stranice piramidasunca.ba, te Instagram, Facebook i Youtube doktora Osmanagića.

Kestan kao vorteks energije

U središtu Motovuna nalazi se kesten na čijoj kori su spiralne linije.

- Biljke reaguju na ono što je ispod njih, na energiju. Ako imate mjesto sa dobrim energijama, ono će dobro rasti i obrnuto. Ako imate mjesto sa jakim energijama onda kora počinje da raste malo kao spiralno. I čini se da baš na ovom mjestu imamo neki energetski vorteks, kazao je među ostalom Osmanagić na predavanju.


Nastavite čitati

Istra
 

Nakon kiše, Ćićarijom šeta endemska Velebitska gušterica

Podrijetlom je iz sjeverozapadne Hrvatske i prisutna je u srednjoj i južnoj Europi. Mala rasprostranjenost Velebitske gušterice glavni je uzrok zabrinutosti za opstanak pa joj je dodijeljen status skoro ugrožene životinje, a pravno je zaštićena i u zemljama u kojima živi

Istra
 

FALI PETI Dožupan Tulio Demetlika otvorio dušu: 'Nitko ne želi u Nadzorni odbor Kaštijuna pa da ga se razvlači po medijima'

To će biti sve veći problem, jer nitko se više ne želi javiti ni za direktora, kandidirati za gradonačelnika ili pročelnika jer ne žele da ih sutra prozivaju kao i njihove obitelji. Zamislite kada vam obitelj pročita u novinama "Tulio Demetlika je lopov, a onda iza te riječi lopov, stoji jedan veliki upitnik", slikovito se izrazio dožupan o nedostatku kandidata za Nadzorni odbor

Istra
 

"SKUSHA" U VRSARU Susjed: "Zbog buke s terase ne mogu mi spavati djeca" - Načelnik: "Niti je pretjerana buka, niti se radi kasno"

Žaleći se na buku, na dim cigareta kao i na mirise ribljeg pečenja koji ulaze u njihov stan, susjed Mrkobrada kaže: "Ugroženo je osnovno pravo moje djece, a to je pravo na odmor i pravo na djetinjstvo" * Načelnik Gerometta: "On živi u centru turističkog grada. Pa ne može očekivati da tu neće biti ljudi. Činjenica je da je da s njim uvijek imamo neke probleme. Uvijek mu nešto smeta"

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.