Baštardini i Pravi

Guinnessova knjiga rekorda

Najstariji pas na svijetu je 21-godišnja čivava TobyKeith


 
1 min
HINA
Foto: Guinness World Records

Čivava s Floride imena TobyKeith proglašena je najstarijim psom na svijetu u dobi od 21 godinu i 66 dana, objavila je Guinnessova knjiga rekorda.

Gisela Shore iz grada Greenacres na američkom poluotoku Floridi rekla je da je TobyKeitha udomila iz skloništa kada mu je bilo svega nekoliko mjeseci.

"Volontirala sam u skloništu za životinje Peggy Adams i jedan od zaposlenika mi je spomenuo stariji par koji želi pokloniti psića jer se više ne mogu brinuti za njega“, rekla je Shore za Guinnessovu knjigu rekorda.

"Našla sam se sa starijim parom i upoznala sićušnu čivavu. Nazvali su ga 'Peanut Butter' (maslac od kikirikija). Kasnije sam ga preimenovala u 'TobyKeith'“, dodala je Shore.

Shore je rekla da je počela sumnjati da bi TobyKeith mogao biti najstariji pas na svijetu kada je napunio 20 godina.

Guinness je potvrdio da je njegova dob 16. ožujka bila 21 godina i 66 dana, što ga čini najstarijim živućim psom.

Čivave u pravilu žive između 12 i 18 godina.

"Ljudi ne vjeruju koliko dobro izgleda za svoju dob“, kazala je Shore.

Najveća starost nekog psa zabilježena je 14. studenog 1939. godine kada je uginuo australski govedar imena Bluey u dobi od 29 godina i 5 mjeseci.


Nastavite čitati

Svijet
 

U ratu u Ukrajini poginulo više od 50.000 ruskih vojnika

Ni Ukrajina ni Rusija od samog početka rata ne objavljuju svoje gubitke. Krajem veljače, Kijev je broj poginulih vojnika sveo na 31.000, dok ruska vojska vrlo rijetko govori o svojim vojnim gubicima, no smatra se da su objavljene brojke svedene na minimum

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.