Baštardini i Pravi

policija upozorava

Napadi pasa u Pješčanoj Uvali i Medulinu - psi moraju biti na povodcu, a opasni imati i brnjicu

Posljednji događaj evidentiran je jučer oko 14.20 sati u Medulinu. Dok je šetala sa psom na povodcu, do 44-godišnje žene je došao pas nepoznatog vlasnika te ju je ugrizao za ruku, pri čemu je žena zadobila lakše ozljede. Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, policija upozorava građane da vode računa o svojim životinjama te da pse šeću na povodcu


 
2 min
Istra24

Posljednji događaj evidentiran je jučer oko 14.20 sati u Medulinu. Dok je šetala sa psom na povodcu, do 44-godišnje žene je došao pas nepoznatog vlasnika te ju je ugrizao za ruku, pri čemu je žena zadobila lakše ozljede. Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, policija upozorava građane da vode računa o svojim životinjama te da pse šeću na povodcu

U posljednjih nekoliko dana u okolici Pule evidentirana su tri događaja u kojima su neodgovorni vlasnici pustili pse da sami lutaju i ugrožavaju sigurnost građana i drugih životinja.

U subotu oko 8.20 sati, nepoznati vlasnik ostavio je u Pješčanoj Uvali bez nadzora psa koji je napao psa kojeg je na povodcu vodio 61-godišnjak te je nepoznati pas ozlijedio psa na povodcu.
 
Sljedećeg dana policija je zaprimila dojavu građana da se na ulici u Ližnjanu nalazi pas bez nadzora, a provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je oko 13 sati psa na ulicu pustio 60-godišnjak te je protiv muškarca pokrenut prekršajni postupak radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
 
Posljednji događaj evidentiran je jučer oko 14.20 sati u Medulinu. Naime, dok je šetala sa psom na povodcu, do 44-godišnje žene je došao pas nepoznatog vlasnika te ju je ugrizao za ruku, pri čemu je žena zadobila lakše ozljede.

Policijski službenici nastavljaju provoditi radnje u cilju utvrđivanja vlasnika koji su ostavili životinje bez nadzora.

 
Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom.
 
Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su, podsjeća policija, dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje.Dakle, vlasnici ne mogu pustiti pse da se ''sami šeću'', već su dužni brinuti o svojim životinjama i prilikom šetnje pse držati na povodcu kako bi se spriječili njihovi mogući napadi na druge životinje ili na ljude, posebice djecu.- Također podsjećamo vlasnike pasa koji su zbog svojih urođenih svojstava i agresivnog instinkta ili izvježbanosti opasni za sigurnost ljudi da te životinje, osim povodca, prilikom šetnje na javnim površinama moraju imati i brnjicu, zaključuju u PU Istarskoj.


Nastavite čitati

Istra
 

U Poreču djeci na raspolaganju veliki izbor ljetnih kampova - mogu birati između sporta, plesa, zabavnih i edukativnih aktivnosti

Glavni motiv kod organizacije ljetnih kampova i programa je djeci i mladima pružiti vrijeme ispunjeno druženjem, kreativnim i sportskim aktivnostima, timskim radom, edukacijama i prijateljstvom. Svakog ljeta kroz brojne ljetne kampove i programe u Poreču prođe više od tisuću djece, navode iz Grada Poreča * Sve informacije o sportskim kampovima svi zainteresirani mogu dobiti kod Sportske zajednice Grada Poreča ili direktno od klubova

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.