republika - dugi
Baštardini i Pravi

TOPLO VRIJEME UČINILO SVOJE

POSKOK IZAŠAO NA SUNČANJE Visoke temperature u Peruškima iz zimskog sna probudile najotrovniju europsku zmiju

Čitateljica Karmen Bedrina je u Peruškima za današnjeg lijepog vremena fotografirala poskoka koji je uživao sunčajući se, te je i sama bila iznenađena ovim bliskim "zimskim susretom"


 
1 min
Dean Mladenović
Foto: Karmen Bedrina

Čitateljica Karmen Bedrina je u Peruškima za današnjeg lijepog vremena fotografirala poskoka koji je uživao sunčajući se, te je i sama bila iznenađena ovim bliskim "zimskim susretom"

Svi osjećaju i znaju da su za ovo doba godine temperature značajno više negoli je to uobičajeno.

Nije rijetkost u šetnji za sunčanog dana susresti ponekog guštera, ali najotrovniju europsku otrovnicu, to je već raritet.

Naime, naša čitateljica Karmen Bedrina je u Peruškima za današnjeg lijepog vremena fotografirala poskoka koji je uživao sunčajući se, te je i sama bila iznenađena ovim bliskim "zimskim susretom".

Ne treba zaboraviti da otrov poskoka u nekim slučajevima može biti smrtonosan, i zato treba pripaziti za vrijeme boravka u prirodi. Zmije su u ovo doba godine slabije pokretljive, pa ih je shodno tome teže primijetiti.


Nastavite čitati

Istra
 

NE BJEŽE SVI NA MORE Ugostitelj Matija Peršić u Žminju stvorio više od 20 radnih mjesta. "Nudimo samo najbolje od Istre"

Centar svita, Žminjska, Terra Magica, Motovunska šuma...sve su to autorske pizze ugostiteljskog objekta "To je To", na kojima se nalaze samo birani proizvodi lokalnih proizvođača. Je li iz Svetvinčenta bolje doći u središte Istre nego na obalu, mladi ugostitelj nije dvojio - središte Istre, veli, tek se budi i raste pa je Žminj idealan za posao. U ovom trenutku već zapošljava troje stranaca i očekuje četvrtog pizzaiola

Istra
 

UMAG: Istria Gran Fondo i Umag RUN okupili više od 2000 biciklista i trkača - evo imena pobjednika

U jakoj međunarodnoj konkurenciji na 112 km dugoj stazi Gran Fondo prvi su do cilja stigli Laura Šimenc iz Slovenije i Francesco Zandri iz Italije, dok su na 87 km dugoj stazi 'Medio Fondo' najbrži bili Belgijanka Marijke De Smedt i Slovenac Patrik Mikac *  Najbrži u današnjem polumaratonu Umag Run bili su u ženskoj konkurenciji Ana Štefulj, a u muškoj Jan Križ. Utrku na 10,5 km u ženskoj je konkurenciji osvojila Nina Malina, dok je u muškoj pobjedu odnio Matej Šturm. Najbolji u utrci na 5 km bili su Maruša Cijan Brkič i Fran Galovic

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.