Baštardini i Pravi

TUŽNA PRIČA JEDNOG PULSKOG PSA

ŠTEF TRAŽI DOM Nakon smrti vlasnika i prodaje kuće završio u skloništu za napuštene životinje

Dobrica je, izuzetno  je drag i simpatičan, obožava šetnje. Kada vidi povodac razveseli se kao da je štenac, a u šetnji ga se može i pustiti jer sve sluša; i sjedni, i čekaj i dođi. Miran je i prati čovjeka u stopu, veli nam Nina, djelatnica azila


 
1 min
Borka Petrović
Štef traži dom

Dobrica je, izuzetno  je drag i simpatičan, obožava šetnje. Kada vidi povodac razveseli se kao da je štenac, a u šetnji ga se može i pustiti jer sve sluša; i sjedni, i čekaj i dođi. Miran je i prati čovjeka u stopu, veli nam Nina, djelatnica azila

Štef, donedavno voljeni kućni ljubimac, postao je gotovo preko noći beskućnik. Doduše, trenutno je u gradskom Skloništu za nezbrinute životinje na Partizanskom putu, no tužan je.

Ostao je bez svog čovjek, bez svog doma....

Kako doznajemo, radi se o psu kojemu je nedavno vlasnik preminuo, a on je ostao u kući u Puli sam te se o njemu brinuo brat pokojnika. No, kuća je prodana, novi vlasnik nije u mogućnosti preuzeti i psa, a ni pokojnikov brat više se ne može brinuti o njemu.

I tako je Štef završio u azilu.

Kako doznajemo od Nine Božac, djelatnice skloništa, Štef je prvih dana bio jako tužan i zbunjen, nije htio niti jesti, samo je tugovao, no uz nju i bivšu susjedu koja ga i dalje obilazi, napokon se opustio.

- Dobrica je, izuzetno  je drag i simpatičan, obožava šetnje. Kada vidi povodac razveseli se kao da je štenac, a u šetnji ga se može i pustiti jer sve sluša; i sjedni, i čekaj i dođi. Miran je i prati čovjeka u stopu, veli nam Nina.

Pas je iznimno uredan, odličnog zdravstvenog stanja, njegovan. Dobroćudan je i slaže se s drugim psima.

Tko želi upoznati Štefa, prošetati ga, pružiti mu dom kakav i zaslužuje može ga doći upoznati ponedjeljkom, srijedom i petom ujutro, od 8 do 12 sati te utorkom i četvrtkom popodne, od 16 do 20 sati.

Za sve upite djelatnici skloništa dostupni su na telefonima: 099 711 6017 i 099 711 6066.

Preokrenimo sudbinu ovom psu - nađimo mu zajedno dom!


FOTO: Nina Božac

Nastavite čitati

Pula
 

PORINUĆE U TEHNOMONTU: Grcima isporučena dva broda za gašenje požara

Riječ je o dva 25,5 metara dugim brodovima od aluminija, 1,5 metara dubine gaza s tri motora od 1.200 konjskih snaga koji mogu dostići brzinu od 25 milja. Služit će za gašenje požara s dometom gašenja od preko stotinu metara. Jednom u funkciji imat će deset članova posade. Za ovu investiciju grčki naručitelj platio je 10,5 milijuna eura

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.