Baštardini i Pravi

Snalažljiv Jonathan Livingston

(VIDEO) Lijeni, ali kreativni galeb pronašao besplatan prijevoz - na drugoj ptici!

Kad vjetar malo jače zapuše, i on podigne krila, kako bi uspio sigurno ostati na nogama. Naravno, čini to zbog sebe, ali svejedno to možemo smatrati doprinosom


 
1 min
Istra24
Foto: Jutarnji.hr

Kad vjetar malo jače zapuše, i on podigne krila, kako bi uspio sigurno ostati na nogama. Naravno, čini to zbog sebe, ali svejedno to možemo smatrati doprinosom

Nije samo ljudima palo na pamet da bi se mogli negdje dovesti bez da ulože puno truda u to. Ima još životinja na ovoj planeti koje su došle na istu ideju i bacile se na realizaciju. Među njima i jedna ptica, piše Jutarnji.

Premda je zaista teško povjerovati, na videu koji je postao pravi hit na društvenim mrežama, vidimo galeba kako stoji na drugoj ptici dok ova leti. S obzirom na to da ne postoji značajnija razlika u veličini, mala je vjerojatnost da letač ne osjeća uljeza. Da se radi o bjeloglavom supu koji na leđima nosi vrapca, moglo bi se posumnjati da veća ptica manju zapravo ne primjećuje. No, to ovdje nipošto nije slučaj.

Mora se priznati kako ‘lijeni‘ galeb, kako bismo mogli nazvati onoga koji ne leti, ipak daje doprinos zajedničkom kretanju. Kad vjetar malo jače zapuše, i on podigne krila, kako bi uspio sigurno ostati na nogama. Naravno, čini to zbog sebe, ali svejedno to možemo smatrati doprinosom. Zlobnici mi rekli da je to lakše nego sam pomicati krila, što je točno, ali valja mu odati priznanje za snalažljivost.

Pogledajte video:


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.