Biznis

otvaranje 250 novih radnih mjesta

Ferrari osigurao 106 milijuna eura državne pomoći

Kompanija će novac dobiti prema memorandumu o razumijevanju (MoU) koji je potpisala s ministarstvom gospodarstva, državnom agencijom za ulaganja Invitalia i vladom Emilije-Romagne


 
1 min
HINA
Pixabay

Kompanija će novac dobiti prema memorandumu o razumijevanju (MoU) koji je potpisala s ministarstvom gospodarstva, državnom agencijom za ulaganja Invitalia i vladom Emilije-Romagne

Talijanski proizvođač luksuznih sportskih automobila Ferrari objavio je u utorak da je dogovorio 106 milijuna eura državne pomoći za ulaganja u tehnologiju i proizvodnju u matičnoj regiji Emiliji-Romagni.

Kompanija će novac dobiti prema memorandumu o razumijevanju (MoU) koji je potpisala s ministarstvom gospodarstva, državnom agencijom za ulaganja Invitalia i vladom Emilije-Romagne.

Dogovorenih 106 milijuna eura potpore bit će uloženo u industrijske projekte, istraživanje i razvoj novih tehnologija koje bi trebale ubrzati digitalizaciju i u smanjenje utjecaja na okoliš, stoji u priopćenju.

U Ferrariju ističu da će državna potpora omogućiti otvaranje 250 novih radnih mjesta i biti od velike pomoći regiji oko Maranella i Modene.

"Vjerujemo u našu regiju i odlučni smo joj pomoći u razvoju projektima koji će donijeti opipljivu koristi, gledano iz društvene i ekološke perspektive, i poboljšati njezinu konkurentnost", rekao je izvršni direktor Ferrarija Benedetto Vigna.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.