Biznis

otvaranje 250 novih radnih mjesta

Ferrari osigurao 106 milijuna eura državne pomoći

Kompanija će novac dobiti prema memorandumu o razumijevanju (MoU) koji je potpisala s ministarstvom gospodarstva, državnom agencijom za ulaganja Invitalia i vladom Emilije-Romagne


 
1 min
HINA
Pixabay

Kompanija će novac dobiti prema memorandumu o razumijevanju (MoU) koji je potpisala s ministarstvom gospodarstva, državnom agencijom za ulaganja Invitalia i vladom Emilije-Romagne

Talijanski proizvođač luksuznih sportskih automobila Ferrari objavio je u utorak da je dogovorio 106 milijuna eura državne pomoći za ulaganja u tehnologiju i proizvodnju u matičnoj regiji Emiliji-Romagni.

Kompanija će novac dobiti prema memorandumu o razumijevanju (MoU) koji je potpisala s ministarstvom gospodarstva, državnom agencijom za ulaganja Invitalia i vladom Emilije-Romagne.

Dogovorenih 106 milijuna eura potpore bit će uloženo u industrijske projekte, istraživanje i razvoj novih tehnologija koje bi trebale ubrzati digitalizaciju i u smanjenje utjecaja na okoliš, stoji u priopćenju.

U Ferrariju ističu da će državna potpora omogućiti otvaranje 250 novih radnih mjesta i biti od velike pomoći regiji oko Maranella i Modene.

"Vjerujemo u našu regiju i odlučni smo joj pomoći u razvoju projektima koji će donijeti opipljivu koristi, gledano iz društvene i ekološke perspektive, i poboljšati njezinu konkurentnost", rekao je izvršni direktor Ferrarija Benedetto Vigna.


Nastavite čitati

Svijet
 

BEAVER CREEK: Otkazan spust skijaša za Svjetski kup

Prvotno je utrka trebala početi u 18.45 sati, no zbog napadaloga snijega start je pomaknut za 21 sat, odnosno 13 sati po lokalnom vremenu. No, vremenski uvjeti nisu dopustili niti taj kasniji početak pa je utrka morala biti otkazana

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.