Biznis

otvaranje 250 novih radnih mjesta

Ferrari osigurao 106 milijuna eura državne pomoći

Kompanija će novac dobiti prema memorandumu o razumijevanju (MoU) koji je potpisala s ministarstvom gospodarstva, državnom agencijom za ulaganja Invitalia i vladom Emilije-Romagne


 
1 min
HINA
Pixabay

Kompanija će novac dobiti prema memorandumu o razumijevanju (MoU) koji je potpisala s ministarstvom gospodarstva, državnom agencijom za ulaganja Invitalia i vladom Emilije-Romagne

Talijanski proizvođač luksuznih sportskih automobila Ferrari objavio je u utorak da je dogovorio 106 milijuna eura državne pomoći za ulaganja u tehnologiju i proizvodnju u matičnoj regiji Emiliji-Romagni.

Kompanija će novac dobiti prema memorandumu o razumijevanju (MoU) koji je potpisala s ministarstvom gospodarstva, državnom agencijom za ulaganja Invitalia i vladom Emilije-Romagne.

Dogovorenih 106 milijuna eura potpore bit će uloženo u industrijske projekte, istraživanje i razvoj novih tehnologija koje bi trebale ubrzati digitalizaciju i u smanjenje utjecaja na okoliš, stoji u priopćenju.

U Ferrariju ističu da će državna potpora omogućiti otvaranje 250 novih radnih mjesta i biti od velike pomoći regiji oko Maranella i Modene.

"Vjerujemo u našu regiju i odlučni smo joj pomoći u razvoju projektima koji će donijeti opipljivu koristi, gledano iz društvene i ekološke perspektive, i poboljšati njezinu konkurentnost", rekao je izvršni direktor Ferrarija Benedetto Vigna.


Nastavite čitati

Svijet
 

Meta odgodila pokretanje novog softvera umjetne inteligencije u Europi

Do odluke o odgodi je došlo nakon kritika da je Meta samo pružila mogućnost ljudima da se usprotive korištenju njihovih podataka, ali od njih nije zatražila eksplicitan pristanak. Aktivisti za zaštitu podataka iz organizacije NOYB su potom prošlog tjedna podnijeli žalbe u 11 zemalja te su kritizirali ovu tvrtku zbog "skrivenog i zavaravajućeg" postupka

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.