Biznis

NA PERIFERIJI PULE

(FOTO) Propadaju bivše nekretnine Bojoplasta, najavljen novi pokušaj prodaje

Nekadašnje sjedište Bojoplasta kupila je još 2016. godine jedna druga pulska firma s namjerom da svoju upravu preseli na Medulinsku cestu. No, to se nikada nije dogodilo


 
2 min
Chiara Bilić ⒸFOTO: Manuel Angelini

Nekadašnje sjedište Bojoplasta kupila je još 2016. godine jedna druga pulska firma s namjerom da svoju upravu preseli na Medulinsku cestu. No, to se nikada nije dogodilo

Prošlo je osam godina otkako je pulska tvrtka Cesta kupila nekadašnje nekretnine Bojoplasta na Medulinskoj cesti u Puli. I sve otada propadaju.

Jedna od suvlasnica Cesta i zamjenica predsjednika nadzornog odbora te firme, Vilma Učeta, potvrdila je za Istru24 da trenutno opet pokušavaju prodati te objekte.

Naime, nekadašnje sjedište pulskog Bojoplasta kupili su još 2016. godine. Prema pisanju Glasa Istre otprije četiri godine, nekretninu ukupne površine 14.729 četvornih metara Cesta je od Bojoplasta u stečaju 2016. godine kupila za tadašnjih 3,69 milijuna kuna u namjeri da tamo preseli Upravu s rive.

No, to se nikada nije dogodilo. Cesta je već 2020. godine nekretnine pokušala prodati za gotovo deset milijuna kuna. Bezuspješno.

Kompleks se sastoji od dvorišta, hale, tri skladišta i poveće zgrade. Učeta zasad nije htjela iznositi detalje možebitne prodaje. Rekla je tek da Ceste trenutno pregovaraju s potencijalnim kupcem, ali cijenu i ime zainteresiranog ponuđača nije htjela otkriti.

Do prije koju godinu u napuštenim skladištima – koji su nekoć vrvjeli radnicima i radnicama - još su se uvijek mogle vidjeti plastične Bojoplastove kante s bojom, kistovi i četke. Ti relikti prošlosti su u međuvremenu zbrinuti, a jedino što još uvijek podsjeća na ovog građevinskog diva, dijela nekad moćne hrvatske industrijske proizvodnje, jedan je stari katalog s uzorcima boja izvješen u zgradi i stotinjak omanjih naljepnica s logotipom ugašene tvrtke zalijepljenih na oronuli zid skladišta u velikoj hali.

Doduše, s pročelja glavne zgrade, koja je u donekle prihvatljivom stanju, nikad nije skinut ni purpurni natpis kompanije Bojoplast.

Bojoplast je privatiziran 1992. godine. Firmu je 2009. godine, kao najgoru najavu gašenja, potresao štrajk radnika. Nedugo nakon toga Bojoplast odlazi u stečaj.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.