republika - dugi
Biznis

LA MAISON REAL ESTATE

I ciparska nekretninska tvrtka želi kupiti Uljanik, nude devet milijuna eura

Za kupnju pulskog brodogradilišta zainteresirano je šest tvrtki. Dražba će se održati 4. ožujka


 
1 min
Chiara Bilić ⒸFOTO: Manuel Angelini

Za kupnju pulskog brodogradilišta zainteresirano je šest tvrtki. Dražba će se održati 4. ožujka

Ciparska tvrtka La Maison koja trguje nekretninama iskazala je interes za kupnju poslovnih udjela Uljanik Brodogradnje 1856 i voljna je - prema pismu namjere koji je stigao na adresu stečajnog upravitelja Lorisa Raka - ponuditi osam do devet milijuna eura za pulsko brodogradilište, a spremna je u proizvodnju odmah uložiti 20 do 50 milijuna eura.

Pismo namjere potpisuje Constantinos Zervos, koji navodi da je La Maison zainteresiran nastaviti izgradnju brodova, zadržati postojeće radnike i otvoriti nova radna mjesta u segmentu moderne brodogradnje.

Sve navedeno, kažu iz te tvrtke, biti će moguće ostvariti nakon što im se omoguće pregovori s vlasnicima i dubinska analiza Uljanik brodogradnje 1856.

Registrirana na Cipru, La Maison nekretnina trguje i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, poglavito u Abu Dhabiju, putem tvrtke La Maison Real Estate.

Uljanik brodogradilište u stečaju objavio je danas poziv za sudjelovanje u dražbi radi prodaje dva poslovna udjela u Uljanik brodogradnji 1856. Dražba će se održati 4. ožujka.

Osim tvrtke La Maison, zainteresiranost su iskazali i talijanska tvrtka Micoperi iz Ravene, slovenska Eko bor, riječka Adria Mont, rumunjski GSP Offshore te izraelsko brodogradilište Israel Shipyard.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.