Biznis

atraktivna lokacija iznad Zelenike

KAMENOLOM MAX STOJA Stevan Muidža počinje gradnju stanova

Na građevnoj čestici veličine 1.200 četvornih metara iznad kamenoloma Max moguća je izgradnja tri etaže na tlocrtnoj površini od 250 kvadrata, dakle ukupno 856 kvadrata brutto građevinske površine. Projektom je predviđeno 12 parkirnih mjesta. Prije početka radova potrebno je ukloniti dvije postojeće kućice


 
3 min
Dražen Majić ⒸFOTO: Manuel Angelini

Na građevnoj čestici veličine 1.200 četvornih metara iznad kamenoloma Max moguća je izgradnja tri etaže na tlocrtnoj površini od 250 kvadrata, dakle ukupno 856 kvadrata brutto građevinske površine. Projektom je predviđeno 12 parkirnih mjesta. Prije početka radova potrebno je ukloniti dvije postojeće kućice

Kreću radovi na lokaciji nekadašnjeg kamenoloma Stoja. Tvrtka Max val nekretnine kojom kao direktor upravlja Stevan Muidža krenula je s gradnjom stanova na lokaciji nekadašnjeg kamenoloma. 

Tvrtka Val Max nekretnine jedna je od šest koje djeluju na području Puljštine, a čiji je vlasnik srpski tajkun Dragan Šolak. Podsjetimo, osim ove tvrtke Šolak, putem svojih direktora Muidže i Zorana Kostića) upravlja i tvrtkama Hotel Valkane, Max City, Valnonaša, Kamp Banjole i Max Residence.

Grad Pula koncem listopada izdao je građevinsku dozvolu za šest stambenih jedinica na parceli iznad kamenoloma Max.

Projekt je za investitora izradio pulski arhitekt Željko Mohorović iz projektantskog ureda Metro Cubo. Upravo njegova suradnja s Stevanom Muidžom izazavala je velike sumnje u povezanost investitora s pulskom gradskom vlašću jer je Mohorovićeva supruga Ivana bila vijećnica u gradskom vijeću, pa čak i predsjednica Odbora za prostorno uređenje, komunalno gospodarstvo i stambene odnose. Vijećnica Mohorović nije izdržala veliki pritisak javnosti koji je trajao tijekom čitave 2022. godine te je mandat na koncu stavila u mirovanje i između politike i biznisa odabrala - biznis.

- Moje poslovne i privatne obaveze mi ne dopuštaju da se u sljedećoj godini posvetim dužnosti vijećnice na način na koji smatram da je prikladan te u dogovoru s gradonačelnikom svoj mandat stavljam u mirovanje, izjavila je Mohorović prije godinu dana.

Na građevnoj čestici veličine 1.200 četvornih metara iznad kamenoloma Max moguća je izgradnja 3 etaže na tlocrtnoj površini od 250 kvadrata, dakle ukupno 856 kvadrata brutto građevinske površine. Projektom je predviđeno 12 parkirnih mjesta.

Prije početka radova potrebno je ukloniti dvije postojeće kućice.

 

Iz rasprave koja je uslijedila tijekom postupka izdavanja dozvole vidljivo je da su susjedi imali mnoštvo prigovora, posebice vezano za pristupnu cestu koja od glavne ceste na Stoji vodi prema parceli na kojoj Muidža uskoro kreće s gradnjom stanova.

Tako je jedna od susjeda Kristina Nastić izjavila: "Glavnim projektom je predviđen parking na postojećoj nerazvrstanoj cesti te Grad Pula nije još izvršio upis na navedenu nerazvrstanu cestu. Predlažem investitoru da izmjeni glavni projekt na način da ne sprječava i ne ukida postojeći put koji vodi do moje parcele.“

Njena susjeda Sonja Brocca Nastić dodala: „Napominjem da je Općinski sud u Puli, a i Županjiski sud potvrdio da dio nekretnine Max Stoje predstavlja nerazvrstanu cestu – javno dobro u općoj uporabi sa korisnikom mjesne samouprave.“

Investitor je tijekom rasprave odbacio obje primjedbe: "Niti Općinski sud u Puli-Pola, a niti Županijski sud, nisu putem presude odlučili da dio predmetne građevinske čestice predstavlja nerazvrstanu cestu – kao javno dobro u općoj uporabi s korisnikom mjesne samouprave."

Investitor je uvažio primjedbe susjede Vesne Lečić i izmijenio dio prometnog rješenja u projektu.

Inače, oko spomenute parcele vodili su se dugotrajni postupci jer su u dvjema građevinama koje se nalaze na parceli živjele obitelji nekadašnjih radnika cementare. S obzirom da su građevine danas prazne za zaključiti je da je pronađeno neko (vjerojatno financijsko) nagodbeno rješenje.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.